跌係有跌5-10%
但之後又升返30% 歷史教過好多人 不過好多廢淡都今日都唔明



引用 TOP

被引用(4)
打埸保衛戰?

妳買咗塊靚豬扒…
會唔會為佢打保衛戰?

怕塊豬扒個價跌破買入價!
怕塊豬扒賣出時賺唔到錢!
怕塊豬扒放租洩價租唔出!

應該只會諗… 點樣煮!
煎,炒,燜,燉,焗…

真係自住樓業主…

過晒壓測,供得輕鬆!
住得舒適,訓得得叱!

點駛上香討… 打保衛戰?



偶爾聽到嘅跌價盤隻不過係交通不便嘅屯門區,試問地鐵站延線盤跟本冇跌過,反而升,叫我地呢班低下階層點上會吖?公屋冇我地份,隻有新姨民拖多幾件有份,想上會計過條數170-200萬至上到會,首期儲極都俾股市吞蝕埋,點搞,3年上樓夢發左10年了?號碼過左又話實施計分制?想抽居屋,一人份難過登天。再諗首期儲吖儲,樓市係咁升,早、午、晚餐係咁升,地鐵、巴士價係咁升。想望樓價跌穿個600萬,跌極都冇,點上會吖?早牌睇到400幾萬屯門樓,都話要俾二成首期,點搞哦。按埋所有嘢都攞唔到150萬了,點上會哦?住緊層居屋,又冇得按,去銀行借唔到錢?唉左又死、右又死,怪唔得日日睇到浮X、吊X、跳X、X軌。到底點樣可以借到首期?到底600萬以下樓俾幾成首期,其它雜費幾多?加埋總共幾銀呢?壓力測試又要幾多先可以呢?


引用 TOP

成日叫人廢淡,你又買咗幾多棟呀?🤭🤭🤭


引用 被引用(1) TOP

我層樓高峰期520萬而家都係485萬
利申我90萬買返嚟



引用 被引用(1) TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。