• 瀏覽: 20,701
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
頭先得行攞2019年1月嘅地產鋪印單同早幾日攞返來嘅印單,新X城1期364呎叫650萬,以家9月同樣單位叫緊670萬,試問何來嘅跌價、筍盤?

熱賣及精選
引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-9-22 11:23 AM 發表

跌係有跌5-10%
但之後又升返30% 歷史教過好多人 不過好多廢淡都今日都唔明
偶爾聽到嘅跌價盤隻不過係交通不便嘅屯門區,試問地鐵站延線盤跟本冇跌過,反而升,叫我地呢班低下階層點上會吖?公屋冇我地份,隻有新姨民拖多幾件有份,想上會計過條數170-200萬至上到會,首期儲極都俾股市吞蝕埋,點搞,3年上樓夢發左10年了?號碼過左又話實施計分制?想抽居屋,一人份難過登天。再諗首期儲吖儲,樓市係咁升,早、午、晚餐係咁升,地鐵、巴士價係咁升。想望樓價跌穿個600萬,跌極都冇,點上會吖?早牌睇到400幾萬屯門樓,都話要俾二成首期,點搞哦。按埋所有嘢都攞唔到150萬了,點上會哦?住緊層居屋,又冇得按,去銀行借唔到錢?唉左又死、右又死,怪唔得日日睇到浮X、吊X、跳X、X軌。到底點樣可以借到首期?到底600萬以下樓俾幾成首期,其它雜費幾多?加埋總共幾銀呢?壓力測試又要幾多先可以呢?

引用:
原帖由 Sobriquent 於 2019-9-22 11:39 AM 發表

你咁講已經反應你應該吾係業主

你叫一億都得㗎,最重要係最近的成交幾多至得㗎,銀行估價又係幾多呢
我緊係唔係業主了,係業主我可以按層樓攞首期了。

引用:
原帖由 Sobriquent 於 2019-9-22 11:58 AM 發表

你可以去睇返最近三個月同屋苑同座向的銀行估價,再睇埋最近的成交價,你咪知道有冇跌囉

正所謂真的假不了,如果業主真的想套現,就要面對現實。現在發展商新盤開價,都已經要低開啦,唔通發展商係傻仔咩! ...
低開麼俾中XX一掃掃120張票囉,點跌吖

引用:
原帖由 palive 於 2019-9-22 12:36 PM 發表

暴徒、攬炒狗同曱甴話樓市要跌9成佢地先俾得起首期,咁佢地先肯收手
冇可能,一跌,中資機構買來做員工宿舍

引用:
原帖由 最緊要夠癈 於 2019-9-22 01:32 PM 發表

廢淡記得準時交稅,10年後發現自己銀包乾塘,而且俾人迫遷過幾次,仲愈搬愈細
你地班上等人咁笑人會唔會好過份吖?大把人上唔到會啦,唔係個個有個大陸吖X富爸爸嘅

引用:
原帖由 nikon3230 於 2019-9-22 12:46 PM 發表

我見已看到底, 如你相信我是中肯與有一手資料。
睇下

引用:
原帖由 icantstop 於 2019-9-22 02:05 PM 發表

AA 忘記改價錢,😹
應該唔會瓜,成差7-8個月嘅單價

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-9-22 02:17 PM 發表

成日叫人廢淡,你又買咗幾多棟呀?🤭🤭🤭
或者人地真係揸住好多層呢

引用:
原帖由 炎夏失控的手機 於 2019-9-22 01:44 PM 發表

香港有100萬間公營房屋,
已經有300-400萬住戶喇!
(宜家仲年年有新公屋&居屋添~)
你冇唔記得,公屋呢10年入住嘅90%係新移民,港人地底x,20年唔得30年,等到唔知有麼x享

引用:
原帖由 商界平平蛋 於 2019-9-22 02:04 PM 發表

樓主你真係好正 好正面
緊係,錯失09一次同15年一次,以家越來越難夠首期

引用:
原帖由 炎夏失控的手機 於 2019-9-22 02:38 PM 發表

血本無歸!
(負資產再現~)
你唔買大陸客會買,所以冇得便,跌到15價就要考慮

引用:
原帖由 炎夏失控的手機 於 2019-9-22 02:46 PM 發表

股票…要救,
層樓…要救,
份工…要救,
你救得邊樣先?
(多謝晒班暴徒義士喇!)
唔使救,由得自由市場自己調節最啱

引用:
原帖由 wa182 於 2019-9-22 05:22 PM 發表

冇成交,企得更硬有L用咩,經濟同社會問題真是差左好多,今次真是考驗持貨者能力啦
又唔再驚加息,隻要保住份工就ok

引用:
原帖由 炎夏失控的手機 於 2019-9-22 05:11 PM 發表

大灣區冇野多…
正正就係地方多!

750萬間…
港人公屋冇問題!
(加送醫師,學校,商場,街市,等等~)
你真係發緊夢了,大陸樓3-4線都基本要4-5萬一方

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]