• 瀏覽: 20,702
  • 回覆: 179
  • 追帖: 1
銀紙貶值支持樓價 

熱賣及精選
aa 一定會同買家講冇跌過😶😶😶

咁而家又真係唔係最高峰個價位. 呢家個價同上年年中差不多啦. 之後有升過又落返啲, 再升過又落返嚟. 即係話而家個價已經幾頂吓好難再上. 有能力就而家可以考慮入.

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-9-22 11:23 AM 發表

跌係有跌5-10%
但之後又升返30% 歷史教過好多人 不過好多廢淡都今日都唔明
我層樓高峰期520萬而家都係485萬
利申我90萬買返嚟

唔係化?  見到由528萬 刪左2次去到 468萬 喎? 

根本話跌係呃九人

要睇施政報告房策,好多業主見每次跌完都升番企到好硬,今次比2018年貿易戰遠遠跌得少,要跌一定要供應和移民政策入手。不過老實講要平亂一定要著手處理民生,香港樓價全世界最高,遠遠拋離第二新加坡和第三上海,劏房更係香港特色,新加坡地少人多,但人人安居樂業,個個住大屋。香港不乏土地資源,只係無主導權拎地,官商勾結,行高地價政策減少供應推高樓價,只傾斜一少部分人利益。暴動最好印證中央是否有決心進行土地改革,要做一定做到,樓價再永無止境咁升好快會出現真暴動。

元朗跌喎?

不要再幻想樓市會跌,事實就是如此

林鄭一定會整跌個樓市,佢老人家話自己好打得嫁

有大陸水托住點會跌

咁就真係唔會再大升
跌少少就有可能

引用:
原帖由 th8888 於 2019-9-29 03:08 AM 發表

有大陸水托住點會跌
大陸呢排逆回購7日同14日,所以呢排市場冇水,乾塘吖

引用:
原帖由 kk246hk 於 2019-9-24 04:34 PM 發表

我層樓高峰期520萬而家都係485萬
利申我90萬買返嚟
09年前啦,呢d價一早返唔到了,大陸博命印銀紙落來買起香港d地、樓,港燦等執執皮訓天橋底了

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2019-9-29 06:58 AM 發表

09年前啦,呢d價一早返唔到了,大陸博命印銀紙落來買起香港d地、樓,港燦等執執皮訓天橋底了
當樓價有升值嘅前景
供樓還錢
按揭貸款 即時借錢
嗰班所謂投資者
其實投資式是賭博
投資唔一定係贏
賭博唔一定係輸
嗰班投資者
才有心情做苦行憎的生活
當樓價冇咗升值嘅前景
未來嘅房屋政策
可能有 革新嘅改變