[樓市分析及CCL] 香港既樓市,將會完全俾中國有錢人入侵

香港既樓市,將會完全俾中國有錢人入侵 E-mail 此主題給朋友

亂世當中,香港人及年輕人沒有得益,現時所有亂象只會益左,班有錢人,而且呢班人會因今次亂世更加大手買入資產,令反共人士在香港沒有向上的機會,呢個亂局係香港黃人的因果,每件事要還,唔好以為而家既破壞係冇後果,將來既貧富懸殊更大,。
中國社會特色主義會完全接管香港資產,黎緊中國既資本家大手買入香港地產,香港現時地產開發商想隻手遮天都唔得,我支持中國人黎買,將英國留下的狗透過資產戰爭將漢奸一次過洗禮,長痛不如短痛。

香港年輕人將來只有一條路,就係看眼中國,大灣區發展,如果因為政治因素而損害自己前途,冇話可說,不過中國的進步會令香港人另眼雙開,但觸覺比較低的年輕人只能承受自己的因果,看眼世界才是生存之道,如比民主思維控制自己,只能說你是井底之蛙,不過呢個世界既進步就係要有一班無知既去喚醒聰明,睿智的人,社會才會有對比,年輕人,你們太年輕了,世界之大,眾多事物要透過詳細的觀察才能有真相。

現代社會邪教當道,以天使的面貌進入平民世界,無知的人將會得到教訓。

熱賣及精選
啲廢青害死自己,樓價比大陸人大量吸納而上升
廢青自己卻愈走愈遠

https://youtu.be/PE9h3R5hTNw

政府起多D公屋係好
但要包境外資產審查

引用:
原帖由 keyjai123 於 2019-9-21 09:52 PM 發表

亂世當中,香港人及年輕人沒有得益,現時所有亂象只會益左,班有錢人,而且呢班人會因今次亂世更加大手買入資產,令反共人士在香港沒有向上的機會,呢個亂局係香港黃人的因果,每件事要還,唔好以為而家既破壞係冇後果,將來既貧富懸殊更大,。
中國社會特色主義會完全接管香港資產,黎緊中國既資本家大手買入香港地產,香港現時地產開發商想隻手遮天都唔得,我支持中國人黎買,將英國留下的狗透過資產戰爭將漢奸一次過洗禮,長痛 ...
香港年輕人如果要在香港生活,一定要提升自己的技能,始終香港是世界都市,全球的人都想來工作,生活,競爭資源,壓力一定大!

好多人仍然唔肯面對現實,可悲

回覆 引用 TOP

攬炒之都
嚟緊有緊急法
又人權法
日日暴動 打交
有錢人 窮人 都唔會再嚟香港

但係啲錢就會嚟走資

近幾星期大堆神秘人士億億聲數大單位,交稅幾千萬幾千萬咁交,好明顯係中方人士托市同想加速控制香港樓市,遲D所有樓都比大陸人掃哂,香港人成為大陸人既樓奴

曱甴自己買唔起樓,但又反對 「明日大嶼」。

唔通真係想下一代全部住 100 呎?

引用:
原帖由 keyjai123 於 2019-9-21 09:52 PM 發表

中國社會特色主義會完全接管香港資產,黎緊中國既資本家大手買入香港地產,香港現時地產開發商想隻手遮天都唔得,我支持中國人黎買,將英國留下的狗透過資產戰爭將漢奸一次過洗禮,長痛 ...
又學到野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-9-22 12:50 AM 發表

近幾星期大堆神秘人士億億聲數大單位,交稅幾千萬幾千萬咁交,好明顯係中方人士托市同想加速控制香港樓市,遲D所有樓都比大陸人掃哂,香港人成為大陸人既樓奴 ...
收購港樓已經係呢十年開始
你有冇留意身邊既私樓多左好多大陸黎既人
呢一個係中國既政策之一,香港人咁願做漢奸,一定冇好下場,700萬人對中國黎講唔重要,重要既係香港呢個領土,所以香港人唔好以為自己咁重要,冇人會幫你地,如果要幫自己,首先要價值觀上改變,以中國為喬戈傲

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-21 10:07 PM 發表
https://youtu.be/PE9h3R5hTNw

政府起多D公屋係好
但要包境外資產審查
同意呀!如果唔係起多多都唔夠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyjai123 於 2019-9-22 07:14 AM 發表

收購港樓已經係呢十年開始
你有冇留意身邊既私樓多左好多大陸黎既人
呢一個係中國既政策之一,香港人咁願做漢奸,一定冇好下場,700萬人對中國黎講唔重要,重要既係香港呢個領土,所以香港人唔好以為自己咁重要,冇人會幫你地,如果要幫自己,首先要價值觀上改變,以中國為喬戈傲 ...
呢個唔係咩政策 只係香港自由市場
加上中美貿易戰同QE, 大陸人要搵資金出路
香港樓相對最穩定同安全

引用:
原帖由 lawscw 於 2019-9-22 08:23 AM 發表

歷屆特首只有曾蔭權任內沒有爆發過暴亂,因為在他七年任內停建公屋居屋及沒有發售過新的居屋。
當年董建華提議每年建屋八萬五,後來被人以反23條立法為由逼至辭職,十多年後梁振英要大造公屋又被人送上占中運動及要求他下台,去年林鄭提出明日大嶼建屋計畫後又岀現今日的動乱。
他們到底觸動了什麼人的利益? ...
群眾是愚蠢的,不知道該做甚麼才對香港好,對自己好!

未來主人翁連樓都無,因為今日自己搞死明日自己。
引用:

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。