• 瀏覽: 194,070
  • 回覆: 2,517
  • 追帖: 156
美股有燶味

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-28 01:43 PM 發表

@9airwave 長遠唔係利好388?
都係⋯⋯ 即但佢地都可能返國內上市⋯⋯⋯

引用:
原帖由 pingu19942006 於 2019-9-28 01:56 PM 發表

9哥,頭post 大升係咪等遲d 完左大針先有? 劇本好似寫好咁
睇星期一點行先⋯⋯ 等月圖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 caprice.jew 於 2019-9-28 02:12 PM 發表

但如果星期一真係月線出陰燭十字⋯⋯未必做到咁樣W....

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-9-28 03:06 PM 發表

都係⋯⋯ 即但佢地都可能返國內上市⋯⋯⋯
佢地喺美國上都係想吸引不同投資者同大基金
除左美國 次選一定係香港

__病__到__就__死__得__

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-9-28 03:09 PM 發表

9哥覺得睇好定淡都得? inbox你

引用:
原帖由 pingu19942006 於 2019-9-28 05:43 PM 發表

9哥覺得睇好定淡都得? inbox你
你有熊唔洗怕啦 200點無走雞
其實盤中出消息 一般都會被放大
睇返呢單野係5月-7月傾 (話係冷戰期討論)
今天放消息只係配合股市走勢啫

從來消息都係果 大市走勢先係因

呢單消息 大陸係覺得利好
因為佢地覺得相對較好同有增長發展嘅企業可以回流 另外 應該多左企業對美國上市卻步 利好券商股

__病__到__就__死__得__
引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-28 05:50 PM 發表

因為佢地覺得相對較好同有增長發展嘅企業可以回流 另外 應該多左企業對美國上市卻步 利好券商股 ...
希望388 有救啦,388又加注收購倫交所一定要得咁款花花

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-28 05:50 PM 發表

因為佢地覺得相對較好同有增長發展嘅企業可以回流 另外 應該多左企業對美國上市卻步 利好券商股 ...
真係利好大陸?

回覆 引用 TOP

引用:
引用:

原帖由 小丸子好可憐 於 2019-9-28 06:09 PM 發表 

希望388 有救啦,388又加注收購倫交所一定要得咁款花花
388adr未有點跌。查實長遠黎講收購倫交所係好事,但短線不利。388已跌到一個10年平均pe以下,220其實係抵。咁低水平利淡定利好,要睇大行點唱。
倫交所之前請左摩通對抗港交所收購,啱啱個星期摩通增持左好多港交所。

🤭

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-9-28 03:09 PM 發表

所以3底機會大少少。

引用:
原帖由 caprice.jew 於 2019-9-28 06:20 PM 發表

所以3底機會大少少。
三底即係24600左右?

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-28 02:39 PM 發表

我依家覺得388一早收到風 侵侵想搞呢單野
所以急住收倫交
好明顯呢單野早就討論左 只係配合美股高位先放出來
睇港交所公告
港交所發新股及現金
比倫交所收購港交所多點

倫交所股東收錢收港交所股票
以後港交所控制權在誰手上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-9-28 06:21 PM 發表

三底即係24600左右?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空消失的甩頭 於 2019-9-28 06:17 PM 發表

388adr未有點跌。查實長遠黎講收購倫交所係好事,但短線不利。388已跌到一個10年平均pe以下,220其實係抵。咁低水平利淡定利好,要睇大行點唱。
倫交所之前請左摩通對抗港交所收購,啱啱個星期摩通增持左好多港交所。

🤭 ...
未來合併後嘅大股東
會否係原有倫交所嘅原股東?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]