燈神俱樂部 (93) 最後震倉

噢噢噢…🙈

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-20 10:30 PM 發表

啲好倉真係走唒 牛大減 我又比人呃左隻366210269548
夜期無升定仲係低位,夜期補返都來得切。🤔

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-20 11:17 PM 發表

唔睇唔覺 一睇真係覺得好廢
阿爺應該係亞洲最強
呢幾個月都係道指壓住恒指齊上齊落,自上星期爆咗吓勁既突破咗呢條移動壓頂線,呢個星期港股玩自爆。😤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-21 05:28 PM 發表

比您地燒著了
蘋果要成個月先有貨?
我無買到Pro, 無諗太多喺豐澤出咗。

引用:
原帖由 benben999 於 2019-9-23 01:40 PM 發表

個價比上次減左一半, 都仲上唔到市, 呢隻老千股, 未上市已經跌左一半, 再唔上到市, 下次又再 cut 一半, 好彩未上到市未有人輸錢
賣咗野,好似吸引咗,但上次玩孖展果班蝕完息今次再孖又撤回就悽涼囉。🤣
佢係咪想夾埋班基金呃老散利息同上市費做香港人世界。

回覆 引用 TOP

呢期咁鍾意期指夾升到現貨開就插。👀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AustinMartin 於 2019-9-24 09:58 AM 發表

林太一出大市就跌,好似細路鬥氣咁 
單野有排玩,林鄭早前講既會談、落區、搵班自己人成立研究小組定咩?
以上既都係起步階段,可能要搞兩三個月,呢段期間林鄭實堅持睇成效,唔會再作任何讓步只會定期出來譴責吓同撐撐警隊就縮返入屋。😤

引用:
原帖由 benben999 於 2019-9-24 11:43 AM 發表

係, 而家出街, 除了黑口罩, 仲有白口罩
但有病既通常唔戴口罩。🤣

引用:
原帖由 自閉仔 於 2019-9-24 02:59 PM 發表

偉叔仲有無出來
上次油價大升露過吓面,之後又唔見人。

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-24 03:04 PM 發表

攞左電話未呀
我星期六一朝早就出咗普通11,免得夜長夢多走去買部貴既Pro。🤣

引用:
原帖由 chung190030 於 2019-9-24 03:45 PM 發表

有無留意呢幾日,好多實拍相話有夜景有好嚴重既倒影問題。
唔知呢?
有心去影相我會帶相機,平常既相我都係影公司野或好資料性既野,都無點去留心相片質素。
我只係知iOS13 edit張相好麻煩,我好慣相影完要chop相。😤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2019-9-25 09:19 AM 發表

阿爺沙士後對港的經濟政策根本系錯的,將HK變為旅遊城市,更加是錯
D錢落到來,大部分隻會落到商家袋入面。小市民更可能因為通漲被推高,反而生活水準下降左。
大佬08年25蚊可以吃個飯,依家要成50蚊啊~ ...
自由經濟就係咁,市場自己調節。
賣緊50蚊個飯既店東其實都唔係賺你好多錢,而你講既25蚊個飯時期正值最低工資出台前。
原本向基層壓榨既因社會薪金結構改變造成由所有中低層人士去分擔。

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2019-9-25 09:48 AM 發表

所以唔好成日話我想野o甘負面,經濟危機根本是資本主義社會不治之症,不過危與機就睇你點把握鳥。
每種做法講都係完美,實行就一定會發現到有缺陷,呢個可能同人性有關。
側重一邊既社會自自然然側重果邊都係個危機即所謂既雙面刃,全球無一個國家可以避免。

回覆 引用 TOP

今日牛仔大屠殺。🤣

回覆 引用 TOP

應該跌完喇卦,月尾先來低收咁趣致。🤔

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。