• 瀏覽: 192,259
  • 回覆: 2,517
  • 追帖: 156
引用:
原帖由 tttpt 於 2019-9-20 11:12 PM 發表

全世界得港股最廢
其實好簡單, 外資唔係盲既, 香港2003之後一直以來既吊命藥係服務大陸人, 而唔係未來精英本土消費香港市民, 大陸人唔來香港了, 所有香港企業當然係前景堪虞, 股價在呢度支持得住已經係俾左溢價你, 講咩爭取普選咩民主對外資根本係冇意義既, 好老實而家H股可以講話係俾香港拖累

熱賣及精選
要等全世界收哂市先可以跌.....
星期一又大家一齊GAP DOWN

升緩緩,跌衝衝,炒友期指各重倉,江中小魚互相殺,輪証不見回頭路。篤機搖頭等運到,唉聲傳遍居所間!左鄰右里問股神,股神大呼虧大了。
要走貨了

保本第一 賺錢第二
功課要做 紀律要守
恐慌要買 高位要賣
分散投資 風險注意
果斷止蝕 毋須猶豫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-9-21 01:02 AM 發表

其實好簡單, 外資唔係盲既, 香港2003之後一直以來既吊命藥係服務大陸人, 而唔係未來精英本土消費香港市民, 大陸人唔來香港了, 所有香港企業當然係前景堪虞, 股價在呢度支持得住已經係俾左溢價你, 講咩爭取普選咩民主對外資根本係冇意義既, 好老實而家H股可以講話係俾香港拖累 ...
香港玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 garycole 於 2019-9-21 01:16 AM 發表

要等全世界收哂市先可以跌.....
星期一又大家一齊GAP DOWN
咩事跌?

__病__到__就__死__得__
引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-21 01:57 AM 發表

咩事跌?
hk__病__到__就__死__得__

捱得到年尾先講19年

回覆 引用 TOP

黃金乜嘢事又一下升咁多

回覆 引用 TOP

9哥!蒲仔到

回覆 引用 TOP

行得好慢,夜期才見26200,下周一若守住26200就開始行反彈,目標26750左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-21 01:57 AM 發表

咩事跌?
侵侵話要全面協議.....

升緩緩,跌衝衝,炒友期指各重倉,江中小魚互相殺,輪証不見回頭路。篤機搖頭等運到,唉聲傳遍居所間!左鄰右里問股神,股神大呼虧大了。

回覆 引用 TOP

morning all...

25777糕糕糕...

種瓜得瓜~種豆得豆~天道循環~報應不爽

回覆 引用 TOP

識玩喎

A China delegation had canceled a visit to U.S. farms in Montana , the Montana Farm Bureau said around midday Friday . Nicole Rolf , the Bureau 's director of national affairs said the officials were headed back to China earlier than planned .

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-9-20 09:19 PM 發表

9月頭由25000彈左2400點左右⋯⋯再用一個星期又由27400左右跌返到26400⋯⋯因爲要吸引更多人玩每周期權我估莊家一定會製造更多上沖下殺既手段⋯⋯而10月份大戶要做多一次假突破/頂來迎接19尾既股災⋯⋯⋯

睇好既:10月中左右可能會見到28300 左右

睇淡既: 下星期會有一大震倉,好好把握做淡既日子⋯⋯⋯目標25777 ...
報到,支持9哥開新屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-9-20 10:30 PM 發表 
啲好倉真係走唒 牛大減 我又比人呃左隻3662
睇大市成交中沽空佔15%咋,唔算偏重向做淡方向,唔夠偏側一面,仍然多人搏反彈,上次提過暫時唔牛得住,仍要向下方走...等到沽空有21~23%做淡既就要留神...
我唔知岩唔岩,但系近期我用依個指標睇方向賺到D

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]