• 瀏覽: 40,758
  • 回覆: 371
  • 追帖: 1
習總 吊下美國佬引,
等美國人想食大茶飯,又未食到,

再 慢慢地沽你 美債,
沽到 美國人在華投資金額,接近 中國持有美債金額,
那時,就進入最後 中美決戰

回覆 引用 TOP

不需要怕, 中國都可以收100% 以上的稅. 睇下邊個收得多D.

回覆 引用 TOP

直接唔要中國市場啦

回覆 引用 TOP

好快200%

回覆 引用 TOP

來吧,誰怕誰?

要建立全港教師政治取向資料庫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:30 AM 發表

習種準備簽喪權辱國條約
邊有喪權辱國?
要求大陸跟返入世貿承諾嘅事去做咋

目前對中國加徵的關稅只算是「低水平」

又的確係喎~~~~呢個稅率,大陸收咗美國N年啦
家下只可以講係平手啫,美國要追返十年蝕咗既錢,可能真係會加多倍

美國以為WTO後中國會開放市場,點知無,白白比人昆咗咁多錢,仲唔發狂咩

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-9-20 11:36 AM 發表

中國人很喜歡做生意,又有很多低技術人仕要養,唔通真係10幾億人個個係高 科技人才,所以工廠養活很多人
看來你很喜歡做低端和淸理外國垃圾喎

回覆 引用 TOP

柒普仲唔快啲加,等咩呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:30 AM 發表

全球經貿戰:特朗普顧問警告 對華關稅可升至100%

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190920/bkn-20190920091545704-0920_00842_001.html

今次習種 必定要跪低啦
唔同佢做生意咪得囉,話之佢升到 1億%啦

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-9-20 12:52 PM 發表

家下只可以講係平手啫,美國要追返十年蝕咗既錢,可能真係會加多倍

美國以為WTO後中國會開放市場,點知無,白白比人昆咗咁多錢,仲唔發狂咩 ...
所有制造業,中國大陸也對外資開放,

至於金融業,美國華雨街想 在中國大陸打劫,不用多問,大家心照

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-9-20 12:52 PM 發表

美國以為WTO後中國會開放市場,點知無,白白比人昆咗咁多錢,仲唔發狂咩 ...
美國以為中國會繼續收美國洋垃圾
點之中國拒絕
所以美國反枱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 trumpp 於 2019-9-20 12:59 PM 發表

所有制造業,中國大陸也對外資開放,

至於金融業,美國華雨街想 在中國大陸打劫,不用多問,大家心照
美國從來無開放電訊業比其他國家進入

回覆 引用 TOP

妖,要嚇就嚇大D,收1000000000%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回覆 引用 TOP

特朗普吾徵收100%正契弟

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]