• 瀏覽: 40,763
  • 回覆: 371
  • 追帖: 1
dllm講咗n年啦,幾時先升啊?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
成日出口術

回覆 引用 TOP

漫浸又做put街了?

狗即是狗, 永遠只可以守門口...................

回覆 引用 TOP

我如果係北京領導人,我會似土耳其咁,加征美國關稅250%傾都費時傾

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:30 AM 發表

全球經貿戰:特朗普顧問警告 對華關稅可升至100%

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finan ... 0920_00842_001.html
本來上次大陸反擊 浸浸應該開始驚
點知大陸又淆底 仲要派人買農產品 浸浸而家更加囂張
今次習種 必定要跪低啦 ...
傻仔!你看中國大陸都費事同你傾!你就明白啦,話知你啊!反正都唔想同你做生意。

附件

Screenshot_2019-09-16-02-16-23-0992254169.png(792.58 KB)

2019-9-20 08:34 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:32 AM 發表

簽左爆升
簽左仲點升呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-9-20 04:28 PM 發表

加到10000%又有幾大影響?
大陸銷售額最高嘅貨品同行業
有幾多外銷美國?
房產?出唔到口
石油?無
飛機?無
汽車?無(代工除外)
手機?極少(代工除外)
鐵路?無
建築?無
水泥?無
冷氣?無(代工除外)
電視?極少(代工除外)
藥品?無
食品?無
最多係稀土同鞋,但呢兩樣唔知邊個求邊個。
假設,一對鞋大陸生產成本60,
賣1 ...
我就咁睇, 唔知依度班投機主義者及靠炒買至富人士知唔知, 美國契兄弟沙特比人炸油廠, 又想用舊招開戰搵著數, 中國先係為大局著想, 走去同佢傾炸, 雖則家下唔同以前, 全世界人都可以睇住你做乜, 唔敢輕易亂黎, 不過如果美國真係仆街, 依個世界都會無好日子過
其次係, 前十年廿年就話軍備競賽, 現在係鬥乜? 係權貴之間的優越感, 不過係用經濟以消耗資源環境污染代價來完成, 聯合國都用環保可以令國家有幾千億經濟收益黎引你班仆街克制下, 之但係除非成個經濟結構可以改一下, 地方可以盡可能自給自足, 否則全世界資源都走去比1%人, 以為可以去令一行星重新生活

重有, 人地落後國家都可以上網睇到歐美人民點解生活得咁好又唔駛點做(亦只係做他們喜歡想做的), 佢地為左經濟都可以燒左成大片地球之肺亞馬遜雨林, 如果美國唔再合作繼續自大, 中國人有乜辦法? 只好盡量拉埋一帶一路, 養起成個世界都有份, 命苦啊
所以, 任正非都話要開始攪AI, 只不過, 勞力左一生果班年老有病都未必有好下場

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:32 發表

簽左爆升
升呀,唔加正契弟

回覆 引用 TOP

瘤主,真係腦生瘤,幾時見過自已人都打交會打贏出邊嘅人架。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:30 AM 發表

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190920/bkn-20190920091545704-0920_00842_001.html
嘩!你真係蠢,唔係扮喎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:56 AM 發表

中國突然買甘多農產品 已經證明敗像即現
咁尾腳買得多過中國,咁尾腳咪要賣埋老婆仔女還債

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷,我是火,邪我本性,神是我

雷火邪神

合金鋼不堅  中子彈何難
群英攻科技  敢破世上關

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-9-20 11:41 AM 發表

100% 習種再唔跪低 就玩完
你發完夢未🤭

回覆 引用 TOP

美國柒頭不如加夠3000%囉!!睇睇邊個死先,美國人正柒頭 

引用:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190920/bkn-20190920091545704-0920_00842_001.html
都唔敢講斷交?

回覆 引用 TOP

浸浸做多一年,签咗就一世

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]