• 瀏覽: 34,441
  • 回覆: 150
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 chun1088 於 2019-9-20 01:52 PM 發表

有私立
有學券
有學券+學費
學券制已取消,宜家推行緊免費幼稚園計劃。吾包括私立幼稚園。

熱賣及精選
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 11:28 AM 發表

【幼稚園加價】耀中國際幼稚園全日制「天價」學費 全年加至20萬https://www.hk01.com/article/375817
原來你用到天價幼稚園黎比咁就無得講啦

耀中教出黎d小朋友我肯定佢地唔會叻過人
佢地本身有家底舖呢條路比呢個小朋友行,個個非富則貴。
我就肯定佢地條路會好好行囉。。

提示: 違規內容已被屏蔽
YYY
讀得"貴族學校", 仲駛乜諗上車姐
不過話時話, 一年廿萬, 三年六十萬, 六十萬夠上咩車呢

為減家長負擔,教育局於2017/18學年起落實免費優質幼稚園教育;教育局公布,本學年(2019/20)約有730間幼稚園獲批參加免費優質幼稚園教育計劃,當中約9成的半日制幼稚園將免收學費;而全日、長全日制每期學費中位數約為820元,比去年增約30元,教育局形容整體學費處於低水平。

然而,部分熱門幼稚園學費並未有參加計劃,而且學費高昂,當中有「貴族學校」之稱的耀中國際學校、耀中國際幼稚園(窩打老道)兩校均加價約5%,兩校全日制幼兒班全年學費索價201,058元;若以半日制計算,則以多多國際幼稚園(九龍塘)收費較高要124,680元。

回覆 引用 TOP

佢哋返得呢啲學校,就唔係買呢啲首期嘅屋.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2019-9-20 12:43 PM 發表

師兄,乜而家幼稚園(除咗N班)唔係全免費嘅咩?
係分有同無學券!名校全部都係私校!係冇津貼㗎

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2019-9-20 05:52 PM 發表

原來你用到天價幼稚園黎比咁就無得講啦

耀中教出黎d小朋友我肯定佢地唔會叻過人
佢地本身有家底舖呢條路比呢個小朋友行,個個非富則貴。
我就肯定佢地條路會好好行囉。。 ...
你半日至發現?!

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 06:50 PM 發表

你半日至發現?!
你開一個貼分
留言1
留言2

我淨係睇到留言1咪以為你講緊嗰啲免費普通幼稚園囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不死熊仔 於 2019-9-20 12:02 PM 發表

一個月兩萬算咩錢
D有錢佬十架超跑、停車場費一個月都十萬八萬喇
有錢佬住別墅,花園泊車要比$?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 11:28 AM 發表

【幼稚園加價】耀中國際幼稚園全日制「天價」學費 全年加至20萬
https://www.hk01.com/article/375817
你返幼稚園讀啦
冇嘢做喺度研究幼稚園

引用:
原帖由 peterson89 於 2019-9-20 07:17 PM 發表

你返幼稚園讀啦
冇嘢做喺度研究幼稚園
你連乜係研究幼稚園都唔識
枉你娘親供書教學

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 07:22 PM 發表

枉你娘親供書教學
乜嘢叫做
~乜係研究幼稚園~?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 07:22 PM 發表

枉你娘親供書教學
你係唔係有語癌?

回覆 引用 TOP

無人叫你讀

引用:
原帖由 loubanny 於 2019-9-20 06:22 PM 發表

係分有同無學券!名校全部都係私校!係冇津貼㗎
其實果d所謂名牌幼稚園個地段
已經知道就算無學券,就算開天價d同區家長都會搶架啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]