• 瀏覽: 34,253
  • 回覆: 3
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-9-20 12:23 PM 發表

20萬一年,嚇死人咩!

聽過有啲人仲din,讀兩間,一上午一下午。
呢d名校,你就算每個月捐2球比佢都唔等於會收你

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 keyman98 於 2019-9-21 01:33 AM 發表

理論和現實是兩回事! 400萬可以買到幾多呎呢? 200-300呎? 仲要住3個人,仲未計工人!
只負擔到400萬的人! 和用20萬一年比少朋友讀一年K1,跟本是不同階層,冇得比較!
正如有人用400萬現金買架車,有人買層400萬樓仲要九按,跟是不同階層,冇得比較! ...
400萬九按買樓唔代表佢冇400萬現金

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-9-23 09:46 PM 發表

不過正常人有400萬現金,是不會買400萬的樓!
冇話正唔正常
玩法唔同姐
而400萬現金又唔係好多
好多早幾年前買樓既,今日都賺左呢個數

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-9-24 08:43 PM 發表

總之係兩類人,有4佰萬現金的人,會用每年20萬學費比小朋友讀幼稚園!
但如果買層400萬樓自住都要做九按的話,就不大機會每年20萬學費比小朋友讀幼稚園!
當然你會死話自己啱,因為機會細吾係不冇,正如我都可以講下一期六合彩是我中一樣! 機會吾係冇只係細咁解 ...
其實都係果句啦,玩法不同,冇話o岩唔o岩,我從來冇話過自己o岩
我自住2百幾萬樓都要借9按(唔係近1,2年買既)
仲要住大西北,所以比人話我窮囉,但係我冇所謂
但我有能力去欠銀行過千萬按揭
咁有冇20萬1年比小朋友讀幼稚園,我自己知就算啦
有d人住市區,買過千萬樓,但係要借呼吸plan既,咁有冇錢就佢自己諗啦

利申:我果少少不值一提,香討大把師兄唔止我呢個數啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]