• 瀏覽: 34,271
  • 回覆: 150
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 11:27 AM 發表

唔講真係唔知

同外國朋友講一定無人信
只是樓主對外國全無認識而已,在香港讀政府/津貼學校是免費,外國也是一樣,讀政府學校都是免費,要讀私校一樣好貴,在香港國際學校是私校,要交私校學費。

http://edwardchankk.blogspot.com/
熱賣及精選
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 01:32 PM 發表

你仲有冇同幼稚園同學聯絡??
岩啊 有錢人遊戲 隨時個女嫁有錢人 20萬濕碎

二十萬一年讀耀中好抵, 出年可能40萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2019-9-20 12:04 PM 發表

有個朋友, 屋企勁有錢, 但佢去左外國讀狗屎大學而已
狗屎大學

回覆 引用 TOP

年年加,小學22萬幾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-9-20 07:50 PM 發表

只是樓主對外國全無認識而已,在香港讀政府/津貼學校是免費,外國也是一樣,讀政府學校都是免費,要讀私校一樣好貴,在香港國際學校是私校,要交私校學費。 ...
外國如美國當然有貴私校
但多數人如有💲會買樓玩校區多過k1 入貴kindergarten. 除非double income要朝8晚6做埋長時間托兒
如palo alto. public education system k1-g12
一定唔比private 差
通常玩private係primary開始

你話要揾十幾廿萬一年kindergarten一定有
但三年fees做到首期一樣好少

引用:
原帖由 Be_princess 於 2019-9-20 08:07 PM 發表

岩啊 有錢人遊戲 隨時個女嫁有錢人 20萬濕碎
楊過等姑姑16年?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 義工租18世 於 2019-9-20 12:45 PM 發表

https://fs.mingpao.com/pns/20190829/s00006/7e30fabcc7fe527df997f255218f5565.jpg
呢班友以為自己好有型,人雲亦雲,無獨立思考
831如果真係有傷亡,泛民一早就撲出來開記招
811個女仔份醫療報告,又唔見去圍醫管局拎?

從沒有放棄心中理想...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2019-9-20 12:04 PM 發表

有個朋友, 屋企勁有錢, 但佢去左外國讀狗屎大學而已
咁即係唔算勁有錢,真正勁有錢,係可以洗得鬼推磨

回覆 引用 TOP

咪又係曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-9-20 05:43 PM 發表

學券制已取消,宜家推行緊免費幼稚園計劃。吾包括私立幼稚園。
你岩~
我講慣左學券

積極建茶倉, 閒來泡茶湯.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-9-20 12:08 PM 發表

所以好多人唔生就係咁

養大之後重要驚做傻事,如果坐監,做自由西,咁就一世!
做漢奸 分分鐘做完衰野被滅 父母都難逃
爆眼女係1

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Clumsy117 於 2019-9-20 07:43 PM 發表

無人叫你讀
樓主講既嘢,你當青山犯講既咪算囉, 唔使咁認真

回覆 引用 TOP

正如人地做馬會會員養馬都係識人搞關係,送個仔去名校都係食啲有錢家長搞生意。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]