• 瀏覽: 61,026
  • 回覆: 450
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-20 01:20 PM 發表

做生意的緊係持美元。傻仔
too simple too naive.

熱賣及精選
引用:
原帖由 fried_tofu 於 2019-9-20 12:29 PM 發表

多謝你呢個post提提我. 買債都要佢國家有能力還,當一個國家債冚債,連清朝債劵都攞出嚟R時我就真係好驚.
買人民幣好過

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 Decus1998 於 2019-9-20 01:44 PM 發表

所以而家咪俾人炸
咗個油庫囉
咁沙特唔好賣油比中國囉
沙特拒絕賣
中國都無苻

引用:
原帖由 Yashiro_bc 於 2019-9-20 01:24 PM 發表

差一仗敗仗 不然 沒機會爆煲
will lose the tariff war

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Decus1998 於 2019-9-20 01:48 PM 發表

所以而家全世界咪要攞返曬啲甘咯。。已經攞返唔少啦
攞得返咁好?又話老尾唔肯俾

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 KEITH910 於 2019-9-20 08:07 AM 發表

老美不停印銀報紙,以債冚債渡日,無人再信老美,多國同老美提回黃金儲備都俾老美拒絕,睇黎多國對美國都失去信心,無人再買美債,老美自己發行自己買。呢個核彈好快爆。 ...
好消息, 放長雙眼等美國爆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KEITH910 於 2019-9-20 08:07 AM 發表

老美不停印銀報紙,以債冚債渡日,無人再信老美,多國同老美提回黃金儲備都俾老美拒絕,睇黎多國對美國都失去信心,無人再買美債,老美自己發行自己買。呢個核彈好快爆。 ...
樓主,你死左,美元都仲未去到,你唔洗枉作小人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-9-20 01:57 PM 發表

攞得返咁好?又話老尾唔肯俾
they can't refuse...its a matter of time.  Germany is a good example.

蘇維埃共和國都已成歷史,還說這正白痴!大陸佬自己都在搶美金,你讀咩新聞啊!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stormy9 於 2019-9-20 01:46 PM 發表

賣方對人民幣有直接需求係可以…………反之會用更大流通量度貨幣或對等貨幣交易………
賣梟龍同新青年比阿根廷囉
反正日不落叫叫得咁歡
賀下佢係南海暢泳

引用:
原帖由 Decus1998 於 2019-9-20 02:00 PM 發表

they can't refuse...its a matter of time.  Germany is a good example.
It's a matter of time

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

死硬

回覆 引用 TOP

支持愛國行為 黨會紀錄低

樓主加大力度全副身家買人民幣避險

回覆 引用 TOP

引用:

👆👆

樓主:

1⃣️面對現實。
2⃣️美元全球通行無阻。
3⃣️佢軍事、科技、金融、教育、人才全球第一。
4⃣️世界各地人才都會去美國。
5⃣️世界各地「高官」、「權貴」、「既得利益集團成員」、「貪官污吏」、「高官子女」、「二奶到n奶」、「黑錢」💰💰💰都轉去美元、去美國。
6⃣️英語英文,世界通行無阻。

請你「用腦分析一下」,美元和美國如何會「爆煲」呢?

引用:
原帖由 fried_tofu 於 2019-9-20 12:29 PM 發表 
多謝你呢個post提提我. 買債都要佢國家有能力還,當一個國家債冚債,連清朝債劵都攞出嚟R時我就真係好驚.
老美呢步真好笑,睇到政府已要用盡奶力去𢯎錢,証明大陸冇得輸,只有費青井娃仲自hi

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]