• 瀏覽: 59,560
  • 回覆: 11
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 KEITH910 於 2019-9-20 08:07 AM 發表

老美不停印銀報紙,以債冚債渡日,無人再信老美,多國同老美提回黃金儲備都俾老美拒絕,睇黎多國對美國都失去信心,無人再買美債,老美自己發行自己買。呢個核彈好快爆。 ...
你自己先身體力行重買人仔先。唔好得過講字。我自己手持許多美元了

熱賣及精選
引用:
原帖由 trumpp 於 2019-9-20 01:18 PM 發表

沒人阻你持有美元,
你手上的美元,去到美國,也是買中國制造貨品,
我手上的人民幣,直接上淘寶已買到中國制造貨品,

最後也是買中國制造的 ...
做生意的緊係持美元。傻仔

引用:
原帖由 fbb002hk 於 2019-9-20 03:02 PM 發表

如果美國政府宣布美元破產再行使破產保護法美元有機會變廢紙。而佢手持大量黃金有機會發新貨幤你D美元就.......
得閒先答你

上面d人真係哂9氣。做廠。做外貿生意唔係收美金就係收歐元。唔通收人仔咩。都傻的。根本全無做這方面生意經驗在9吹。在大陸的工廠就要理人仔怎樣。在越南。柬埔寨。泰北。印度。印尼。的廠洗春理人仔點。

引用:
原帖由 郵痴 於 2019-9-20 05:03 PM 發表

美國窮得只剩「核彈」
你有沒有去過美國。。

之前在ny幫朋友買過差飯去馬里蘭。。15美元。百幾蚊hkd.爆。你春袋就爆

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-20 06:11 PM 發表

你去日本睇下有幾多喺make in Japan先啦,你食嘅拉麵嗰碗同麵粉都喺make in China嘎。
日本很少拉麵用大陸麵粉。連香港做麵包都用加拿大麵粉了

引用:
原帖由 Joelxxxx 於 2019-9-20 06:20 PM 發表

喺囉,事實淫民幣全球流通只佔3點幾%,叫多幾十年或者可能嘅,
不過論發行量(以一蚊一蚊咁計)淫民幣係美日歐加埋嘅2點5倍以上,睇車呀,倭內瑞拉向淫民幣招手呢 ...
同佢地講都哂氣。佢地同哥倫比亞毒販講。比人仔睇佢收唔收。答案答了你。全球交易都是美元為主。之後歐元。

許多賣波鞋的海外水貨供應商是收歐羅的

這個貼在說。。英文爆。普通話取代英文。。基本上說這個都是傻的

即是說你知。佢地只係懂返大陸。海外也沒有生意同海外的客戶。。就是這樣簡直。有海外客戶的點會唔係收美元同歐羅。超奇怪。。

引用:
原帖由 殘廁狂野的高峰 於 2019-9-20 08:39 PM 發表

咁你入多D美元,無錢就去借入貨🤭恭喜你先
我還有沽人仔權証

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]