[地產新聞轉載] 吃老麥買減價衫-教師情侶慳出-安樂窩-先享樂會無希望

吃老麥買減價衫-教師情侶慳出-安樂窩-先享樂會無希望 E-mail 此主題給朋友

熱賣及精選
買樓 但又唔生小朋友
留比政府嗎?😂😂
同埋個樣有咩人生樂趣 及時行樂啦
戶口儲蓄最少有2年生活費咪ok

衣著無所謂,食成咁,將來醫療費就勁,得不賞失

有樓有高潮!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 12:28 AM 發表

傻的嗎
租樓日日賺 做乜Q樓奴姐
正確!
九成租金2,500以下~
(香港已有100萬間租出)

香港有100萬間公營房屋,
已經有300-400萬住戶喇!

香港又有18萬名公務員,
又多60-70萬名公帑家庭!

公援/長生津…等等,
受助人又有成80-90萬人!

全港只有750萬人…
大部份人不用理樓價,
股市樓市政治經濟…
關鬼大部份港人咩事!

幸運地享受生活~
香港三公… 感恩:
公正,公平,公開!

其實生活嘅定義,
完全唔係講"收入",
係計… 可自己花費!

20,000月薪咁去計,
公屋租金只佔 5%…
仲有大把錢可以洗!

如果租住私樓去計,
租金已經扣咗一半!
可以洗嘅錢唔多喇。

人地有19,000洗,
你就得10,000洗,
邊個生活質素高呢?

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 00:28 發表
https://www.hk01.com/地產樓市/371236/吃老麥買減價衫-教師情侶慳出-安樂窩-先享樂會無希望

傻的嗎
@spirit_10
平日慳啲駛,供到層樓自己住,幾好啊。

回覆 引用 TOP

over 8球首期百多萬?  0分重作

違規內容
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-9-20 12:28 AM 發表
https://www.hk01.com/地產樓市/371236/吃老麥買減價衫-教師情侶慳出-安樂窩-先享樂會無希望

傻的嗎
@spirit_10
真係利害我自問都做唔到....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 windows311 於 2019-9-20 12:46 AM 發表

衣著無所謂,食成咁,將來醫療費就勁,得不賞失
自己煮健康定係出街食健康D

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 芒爺奶西 於 2019-9-20 07:22 AM 發表

over 8球首期百多萬?  0分重作
你有閱讀障礙還是唔識數學?

852萬發展商2按85%首期127萬

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-20 07:58 AM 發表

你有閱讀障礙還是唔識數學?

852萬發展商2按85%首期127萬
咁既時勢仲用髮剪商plan 供撚死

違規內容
引用:
原帖由 芒爺奶西 於 2019-9-20 07:59 AM 發表

咁既時勢仲用髮剪商plan 供撚死
人地跟政府工跳Point
兩個老師夾埋月入10皮未驚過

你問下自己收入點解咁小先啦
發展商PLAN從來唔係俾廢柴用

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-20 07:50 AM 發表

自己煮健康定係出街食健康D
自己煮都健康嘅話真係冇得救!
又出勵志故事,樓價會升?

如果不是兩個做教師咪無機會

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。