[地產新聞轉載] 二手成交:峻巒1A期呎售11306元四年僅帳賺4%

二手成交:峻巒1A期呎售11306元四年僅帳賺4% E-mail 此主題給朋友

仲走得甩已經好叻 遲下度度都走唔到

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190918/bkn-20190918181900481-0918_00842_001.html

元朗再錄低價成交個案。中原梁朗麒表示,峻巒1A期9A座高層C室,實用面積651方呎,三房間隔,成交價736萬元,呎價11,306元。呎價料為二手低位。

他指出,新買家原居於九龍,覺得元朗區樓價相對較低,故購入上址自用。原業主於2015年12月以706.8萬元一手購入單位,持貨約4年,帳面獲利29.2萬元或約4%。

熱賣及精選
廢淡又搵PY幫你唱淡呀?

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-9-19 05:29 PM 發表

廢淡又搵PY幫你唱淡呀?
點丫 你地夾下口供好唔好~~
呢度啲硬膠好 又話PY TKO 係寶
一啲又叫人hold 一啲又自L私止賺 想點~~

引用:
原帖由 ksgchung 於 2019-9-19 05:59 PM 發表

叫人衝自己鬆是常識吧.

回覆 引用 TOP

賺住讚價已經好好

回覆 引用 TOP

唔蝕都要偷笑!

再平DD六字頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ksgchung 於 2019-9-19 05:19 PM 發表

仲走得甩已經好叻 遲下度度都走唔到

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20190918/bkn-20190918181900481-0918_00842_001.html

元朗再錄低價成交個案。中原梁朗麒表示,峻巒1A期9A座高層C室,實用面積651方呎,三房間隔,成交價736萬元,呎價11,306元。呎價料為二手低位。

他指出,新買家原居於 ...
一首樓被開發商食盡

回覆 引用 TOP

PY唔平 邊有人買

回覆 引用 TOP

又新又靚會所又大,買家執到寶

回覆 引用 TOP

小朋友出左 想揾stable 工
https://applink.discuss.com.hk/ToJGKKcZ6Z

份工唔stable
唔好諗買樓

租樓好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ksgchung 於 2019-9-19 05:59 PM 發表

好啦 你最叻啦老闆
但都要記得準時交租

話時話,其實Napoli賣晒未?好似萬5,6蚊呎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-9-19 10:22 PM 發表

好啦 你最叻啦老闆
但都要記得準時交租
緊係交租啦
坐成廿年貨 俾人笑左死

不過通常都係hold幾年就蝕讓 你知啦 其實業主最驚青~~
我講新入嗰啲姐~~

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。