[其他] QE4啦,仲係度嘈,唔上車?

QE4啦,仲係度嘈,唔上車? E-mail 此主題給朋友

小心蘇州過後冇艇搭,冇艇搭!

熱賣及精選
引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-19 07:34 AM 發表

fed 已減息了, 再QE還會遠嗎?
https://applink.discuss.com.hk/AGykd6GZ5Z

一早預咗

回覆 引用 TOP

QE4 通貨膨脹
再加經濟衰退失業率上升
曱甴攬炒成功

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-19 07:34 AM 發表

講到明會有更進取積極嘅操施,林鄭at risk了

政府可以考慮首五年免息樓按俾合資格人士

上車的,免5年,換樓的免3年,賣樓的可購買政府高息債券,推動換樓鏈同時增加資金出路。

社會大团結

原來曱甴只是催化劑

回覆 引用 TOP

美國佬而家銀紙都唔撚使印
加個零喺後面搞掂

揸住啲錢係咁縮水
乙草錢做越尐錢

回覆 引用 TOP

幾時爆升

939, ES8

回覆 引用 TOP

踏入第四季  工業生產高峰  出口徵税  额外需求美元  

回覆 引用 TOP

好合理,最後機會,好快銀紙又貶值。你懂的。

回覆 引用 TOP

正一死地產佬,經濟咁差仲叫人車,俾人炒佐,你幫我地供呀?你吾收佣金得吾得?吊你老未

幾時行QE4先時間表未有

回覆 引用 TOP

引用:

梨老公,蘭州跳有冇咁本事Q4呀.

回覆 引用 TOP

引用:

問過陳仔同p仔未?人地未有QE已經賣左自住等到今日。

引用:
原帖由 義工租18世 於 2019-9-19 09:11 AM 發表

問過陳仔同p仔未?人地未有QE已經賣左自住等到今日。
哇 咁應該幫人供左成層樓啦啵?

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-9-19 09:19 AM 發表

哇 咁應該幫人供左成層樓啦啵?
Winner做野,我地識條鐵咩?

42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。