• 瀏覽: 105,260
  • 回覆: 14
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-17 08:22 PM 發表

09-17 16:07財經專欄作家小白讀財經
16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
所以条畜生叫自己马仔肥佬黎继续玩香港。

熱賣及精選
引用:
原帖由 路人皆知 於 2019-9-18 10:29 AM 發表

唔明!

沽家唔識期結前平倉!?
點解一定要等到期結?
soros和他的马仔肥佬黎以为可以用更大的暴力,令股票下跌,所以就吾平仓住咯。点不知道比人夹仓。Soros和肥佬黎在98年已经输了一次,今次又输一次。

犹太人吾明白中国人,中国人用实力去打贸易战,犹太人用借钱方式。借钱不能打持久战,中国人就可以。

香港外汇基金需要保持大量外汇,就是准备和犹太金融佬打。

仲有阿爷也都说了,叫国企买起香港的公司,而且要是控股公司,也就是说soros 沽空香港股票,只会比大陆国企低价买入香港公司。

引用:
原帖由 波濤灰手背 於 2019-9-18 10:31 AM 發表

師兄唔使嬲,黃c係on 9既佢哋以為咁係干預股市,完全唔知係國際慣常手法,美國打啲沽空機構無得揾先黎亚洲,点知又慘敗,未來主人垃圾中既垃圾 ...
黑衣畜生真系手指咬出吾咬入。帮外人打劫香港。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-18 11:00 AM 發表

最慘喺我哋呢班打工仔手停口停😭😭
香港现在的最大问题还是有很多类似畜生李首富那样的认为班暴徒的动机是好的。所以还很支持暴徒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-9-18 11:00 AM 發表

首都大使館都係2/3百人.傷港擺成千幾人响樹做乜大家心照
老美有佛心,送钱比香港人,需知道养一个特工,每年最小100万,这些特工在香港消费,食自由西,帮香港经济。特朗普要求韩国帮手比驻韩美军人工,但是却没有要求香港帮手比,老美真系大善人。哈哈哈。

引用:
原帖由 chinaup 於 2019-9-18 01:24 PM 發表

所以香港股市已淪為垃圾,祗升不可跌,支畜托市
黑衣畜生,不是说香港股票升得没有主人多咩。用下脑啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-18 02:28 PM 發表

所以我講咗好多次, 有共產黨守護香港, 香港人係唔需要怕, 香港人準備發大財啦.
共产党对那些富豪讲,后果自负,跟着叫国企要购入香港公司,也就是说soros想沽空香港,最终只会益了大陆公司低价买入香港资产的机会。

引用:
原帖由 GCQB 於 2019-9-18 02:26 PM 發表

主角應該唔係索羅C,有人傳話係泥紙鷹!
都系同一个集团,不过索羅C地位高几班,泥紙鷹只是前面打手。

这就是传说中的 deep state。抓孟晚舟的应该都系这个集团,因为特朗普都吾知道。

https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_state

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朝夕之間 於 2019-9-18 02:33 PM 發表

呢啲白痴作者真係無得救,就係呢啲垃圾文搞到好多野越來越差又無人問責!
香港沉淪到都玩埋呢套做法,交易系統出問題搞唔掂就FF到係故意做出來仲獲得大成功。😫
遲早核大亞灣電廠爆炸都係消滅漢奸壯舉。🙈 ...
系咯,爆眼妹,仲有太子站死人哦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朝夕之間 於 2019-9-18 02:33 PM 發表

呢啲白痴作者真係無得救,就係呢啲垃圾文搞到好多野越來越差又無人問責!
香港沉淪到都玩埋呢套做法,交易系統出問題搞唔掂就FF到係故意做出來仲獲得大成功。😫
遲早核大亞灣電廠爆炸都係消滅漢奸壯舉。🙈 ...
看soros这两天气急败坏,估计真系输了24亿。

引用:
原帖由 朝夕之間 於 2019-9-18 03:31 PM 發表

好野喎連佢本人氣急敗壞都知,佢咁耐無露面我早就當佢已經死咗。
黑衣畜活在井下当然咩都吾知道啦,关心下国际新闻啦。

https://www.cnbc.com/2019/09/10/soros-offers-rare-praise-for-trumps-handling-of-huawei-in-trade-war.html

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2019-9-17 08:23 PM 發表

人為操作電腦故障,嚇退外國投資者?
山寨美国佬。老美最无耻。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朝夕之間 於 2019-9-18 04:06 PM 發表

垃圾五毛手日寫埋啲假新聞睇完真係唔方氣急敗壞喇。
黑衣畜生见到主人亏钱,气急败坏咯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yxcheung65 於 2019-9-18 04:11 PM 發表

好多人唔想香港好 心態問題
肥佬黎估计和soros一齐沽空,仲有一d香港富豪,他们当然想股票跌,他们就可以赚大钱。

而黑衣大学生就on dog咯,人地比小小钱,他们就搞破坏。赚果最多都系1万几千,但是却付出一世代价。今年开始黑衣大学生肯定更难找到好工,同时大陆国企肯定更加多的买起香港公司,黑衣大学生要学好普通话和简体字,以后要用普通话和简体字和上司沟通。

以前幼儿园老师话吾识英文,会执输。以后变成吾识普通话和简体字,会执输。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-9-18 04:19 PM 發表

朕5係好信。
黑莓讲野就好难信啦。

如果大公乱吹,黑莓就会弹出来踩大公啦。黑莓吾敢出声,可信性很高。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]