• 瀏覽: 105,295
  • 回覆: 536
  • 追帖: 11
又來作文

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2019-9-17 08:23 PM 發表

人為操作電腦故障,嚇退外國投資者?
投机破壞支持暴徒者

附件

Screenshot_2019-09-16-02-16-23-0992254169.png(792.58 KB)

2019-9-17 09:35 PM

引用:
原帖由 綠色强人 於 2019-9-17 08:55 PM 發表

人為操作停市要人輸錢都得,咁不如直接涷結佢資產啦。
去上網搜尋下舊新聞,聽下美國佬馮跌市日*電腦故障*停市多定大陸*故障*多

回覆 引用 TOP

咁邊個袋左呢24億先🤣🤣

回覆 引用 TOP

記得美國都用過呢招

呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

單嘢重未完
港元拆息近日又抽高
可能遲D又攪多壇嘢出嚟

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-17 08:22 PM 發表

09-17 16:07財經專欄作家小白讀財經
16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
>次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。

應該係阿爺做嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野人1 於 2019-9-17 09:06 PM 發表

如果真係跟足大陸L思维,做出輸打赢要嘅行為,國際投資者仲嚟呢個股票賭場玩?
D死曱甴搞到香港唔見100倍2400億都有啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 义電機 於 2019-9-17 09:38 PM 發表

單嘢重未完
港元拆息近日又抽高
可能遲D又攪多壇嘢出嚟
無錯,索羅斯仲有500億吼住,人民銀行順貿易戰個勢放人仔跌本來想拋磚引玉,大鱷好謹慎,未上鉤。

回覆 引用 TOP

隊攬他的班黑衣畜牲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 綠色强人 於 2019-9-17 08:55 PM 發表

人為操作停市要人輸錢都得,咁不如直接涷結佢資產啦。
商場如戰場. 鬼子佬有云 : All is fair in love and war. 打起仗上黎,乜招都用duck.
唔計捉人個女,當年德州石油巨富肯特兄弟將白銀炒到上天,最後美國期貨交易所祭出一招 : 白銀期貨只許買跌不准買昇.(咁刀duck ?) 結果 Hunt Bros 輸到破產添.

傻既先會信

回覆 引用 TOP

三億美金對索羅斯嚟講好少嘢嗻。。。搞香港都用咗兩億去喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-9-17 09:20 PM 發表

港交所咁賤格
惡意沽空同投資對沖喺兩樣嘢嚟,如果有低成本嘅方法點解唔用,要用損敵一千自損八百嘅方法呢?

回覆 引用 TOP

嘆多幾年果頭近,搞咁多無錢洗咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]