• 瀏覽: 105,259
  • 回覆: 536
  • 追帖: 11
Mola

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
其實呢次索羅斯只喺試探性進攻,因為佢啲錢都喺有成本嘅。
事實上5月中旬左右就已經有大量熱錢進入香港市場視機而動,大鱷們一早已經知道CIA要做香港世界,當時有人放風話中央兌咗香港4千億一直無還,其實呢4千億一直擺咗喺香港,吼住大鱷。點知港股點都跌唔落去,終於等到8月中跌咗少少就小試牛刀衝入沽期指,點知特首一個撤回恆指一日上咗1千點夾住嗰24億,大鱷嗱嗱聲想鬆人,又“電腦故障”咁就爆咗。
宜家仲有約500億圍住香港,惠譽大摩宜家喺度助攻,特首同中央都等緊收網,曱甴越來越暴力證明背後金主cost就嚟爆煲,呢啲熱錢都喺用高息借翻嚟,大家要有耐心,可能又會多個“盈富基金2號”俾大家玩玩嘎啦。

港交所咁賤格

引用:
原帖由 野人1 於 2019-9-17 09:06 PM 發表

如果真係跟足大陸L思维,做出輸打赢要嘅行為,國際投資者仲嚟呢個股票賭場玩?
有錢贏就一定玩,不過當然要知道莊家底線啦。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-17 08:22 PM 發表

09-17 16:07財經專欄作家小白讀財經
16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
太少了 !而隻pK害人不小!

回覆 引用 TOP

財經專欄作家?!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-17 08:22 PM 發表

16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
幾千億資本果20幾億小意思,試試水溫傘,重頭戲來緊

回覆 引用 TOP

如果係真就好啦

回覆 引用 TOP

做金融唔賤就輸死了。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

輸打嬴要,個日故障咪停市囉,叼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kuwait 於 2019-9-17 09:01 PM 發表

24億對索羅斯黎講只係散紙
D錢應該係投資者既,佢應該唔會有損失。

回覆 引用 TOP

引用:

你小家冇咁醒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2019-9-17 08:23 PM 發表

人為操作電腦故障,嚇退外國投資者?
太多聯想,好易痴線。又或者呢啲係妓者嘅通病,以為自己係"福爾摩屎" ,向太虛無限聯想!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-9-17 08:46 PM 發表

24億對大鱷只係碎紙
散到毫子咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 食野人 於 2019-9-17 09:11 PM 發表

有連结嗎?
http://news.wenweipo.com/2019/09/16/IN1909160005.htm

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]