• 瀏覽: 105,958
  • 回覆: 536
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 青青草 於 2019-9-18 09:47 AM 發表

美國金融大鱷索羅斯1998年狙擊香港大敗後,一直視香港為眼中釘。有消息指出,索羅斯近月又企圖做空港股謀利,此番更與叛國亂港「四人幫」之首黎智英聯手策動金融戰配合顏色革命。而外資投行集體下調香港經濟預測及惠譽下調香港信貸評級,更是配合索羅斯之舉。消息認為,香港動亂持續數月,運作資金以億元計,作為全球顏色革命的最大金主,索羅斯對當前香港局勢深度介入,香港金融市場更須未雨綢繆,防範風險。

...
唔知9月底會唔會又俾人DDoS呢🤫🤫

殘忍

中國香港,加油 !!

回覆 引用 TOP

小懲大戒!下次啫都剪埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ch_Palmer 於 2019-9-18 08:03 AM 發表

咪係!不過無腦藍畜又真係開心到打晒飛機喎!

硬膠仔

回覆 引用 TOP

好過取走24億

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-17 08:22 PM 發表

09-17 16:07財經專欄作家小白讀財經
16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
停機刪門圍住來打,如果真係咁樣,我諗...呢班所謂大鱷,下次都唔敢再來搞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青青草 於 2019-9-18 09:47 AM 發表

美國金融大鱷索羅斯1998年狙擊香港大敗後,一直視香港為眼中釘。有消息指出,索羅斯近月又企圖做空港股謀利,此番更與叛國亂港「四人幫」之首黎智英聯手策動金融戰配合顏色革命。而外資投行集體下調香港經濟預測及惠譽下調香港信貸評級,更是配合索羅斯之舉。消息認為,香港動亂持續數月,運作資金以億元計,作為全球顏色革命的最大金主,索羅斯對當前香港局勢深度介入,香港金融市場更須未雨綢繆,防範風險。

...
唔明!

沽家唔識期結前平倉!?
點解一定要等到期結?

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-18 10:14 AM 發表

唔知9月底會唔會又俾人DDoS呢🤫🤫
如果期結日八號風球停市,
咁個期結位點計?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 76banana 於 2019-9-18 10:09 AM 發表

你都幾 onL79 wor, 敵人做場大龍鳳搞到香港笠笠亂來搶就正常,中國人用謀略退敵就偷呃拐騙?
師兄唔使嬲,黃c係on 9既佢哋以為咁係干預股市,完全唔知係國際慣常手法,美國打啲沽空機構無得搵先黎亞洲,點知又慘敗,未來主人垃圾中既垃圾

引用:
原帖由 花大桔~ 於 2019-9-17 08:34 PM 發表

係真唔係呀?
x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 口中水皮的天才 於 2019-9-17 08:23 PM 發表

人為操作電腦故障,嚇退外國投資者?
強盜的邏輯

回覆 引用 TOP

今次PK 勁D

回覆 引用 TOP

都冇錢買房,重要嚟食金,仆街

回覆 引用 TOP

引用:

...
幅圖好有啟示呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 路人皆知 於 2019-9-18 10:29 AM 發表

唔明!

沽家唔識期結前平倉!?
點解一定要等到期結?
soros和他的馬仔肥佬黎以為可以用更大的暴力,令股票下跌,所以就吾平倉住咯。點不知道比人夾倉。Soros和肥佬黎在98年已經輸了一次,今次又輸一次。

猶太人吾明白中國人,中國人用實力去打貿易戰,猶太人用借錢方式。借錢不能打持久戰,中國人就可以。

香港外匯基金需要保持大量外匯,就是準備和猶太金融佬打。

仲有阿爺也都說了,叫國企買起香港的公司,而且要是控股公司,也就是說soros 沽空香港股票,只會比大陸國企低價買入香港公司。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]