列印

【修例慘劇】零售慘淡代理指四大旺區吉舖情況衰過沙士!

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-9-17 10:23 PM 發表

仲賺?
制裁黨鐵!

16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
太公報講野你都好信

熱賣及精選
多得呢個垃圾政府囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-9-17 07:31 PM 發表

淘大,別府,星期1晚7點半,2條友,等左10分鐘

同樣係淘大阿來泰,上星期唔記得邊1日,4條友等左5分鐘,

基本上peak  hour我附近d餐廳都差唔多滿座,不過d人好醒,等耐少少就上2樓花園,kim spoon果d偏僻地方唔等 ...
淘大...加埋附近堆居屋公屋、得寶...根本嗰度民居密集埋一堆,淘大個場又細,唔淘大只有去德福,一係官塘...無得點揀啦,咁地區性...?
經濟點差都要食嘅,街坊店嗰啲飲食舖,做街坊生意,表面未好傷,但都多左啲其他店執左,可能約滿唔續。
油尖旺、銅鑼灣嗰啲食肆,由其中上價嗰啲,的確真係靜左啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 owen11223344 於 2019-9-17 22:14 發表

依三個月唔見得香港人品德有幾好,周街打人放火破壞,估計再咁落去死人都有
百幾萬人遊行政府唔回應既後果

愛國人士周街打人斬人最有品

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-17 22:24 發表

太公報講野你都好信
831單野好有問題, 成2小時先送院!!

https://www.youtube.com/watch?v=Yv-WKLy1_4U

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-9-17 10:23 PM 發表

仲賺?
制裁黨鐵!

16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。 ...
你貼呢段文上嚟,咁我就真係要覆你嘞!唔覆我唔安樂呀!

當年97金融風暴
絕對唔係貪曾3個傻鳩打贏索老
而係索老搵夠
割禾青離開賭枱咋!

今時今日,
香港人竟然忘恩負義
用壞機嚟呃索老24億
有冇人性?

而且,當年香港就算真係輸咗
我覺得反為仲好。
大家睇吓二戰後嘅日本,97後嘅南韓
兩者都係輸到貼地,仆街咁滯
但咁樣偏偏能夠激起全民發奮。
睇吓現今日本南韓。
再睇吓現今香港,似乜撚嘢?

有自由人之後香港少商販根本就很難去經營。真做埋唔足夠加租。我從前真嚐試過拿埋盤數去給業主看。說大家相量一下。之後叫了一個少姐給我電話傾。我開個價。之後這少姐說。會說給陳生知。之後聯絡你。之後根本就沒打過給我們只有把這店收擋

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-17 10:32 PM 發表
有自由人之後香港少商販根本就很難去經營。真做埋唔足夠加租。我從前真嚐試過拿埋盤數去給業主看。說大家相量一下。之後叫了一個少姐給我電話傾。我開個價。之後這少姐說。會說給陳生知。之後聯絡你。之後根本就沒打過給我們只有把這店收擋 ...
係咪恒基?

引用:
原帖由 owen11223344 於 2019-9-17 10:05 PM 發表

你呃鳩人,上面幾位師兄都話香港依家飲食好旺,基本上全部都要等位,香港經濟目前非常好
笑死我,要你賠命

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 10:35 PM 發表

係咪恒基?
只普通業主

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-17 09:44 PM 發表

我在大陸工作過十年。我一直都看他們不起是品德問題。
老實講,係唔抵爭,不過好明顯進步緊,上星期喺廣卅坐地鐵,有位冇人坐,唔係講笑

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表
我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

經濟唔好? 我完全唔覺囉.
認同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-17 10:36 PM 發表

只普通業主
普通業主
中間又隔個小姐
最後又有個陳生
我以為係大商場嗰類㖭。

anyway,  恒基我同佢交過手,仆街嚟!

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 17:40 發表
我公司就好好, 老細上星期先話要再請人, 佢仲預告今年花紅, 每位員工都有六位數字 (舊年每人四萬, 換句話說即起碼升2.5倍)
殺蟲公司仲晚晚開OT,做到無停手, 老闆預計生意額大升3倍, 今年花紅應該過億

回覆 引用 TOP

衰過沙士先減租2成,真係夠晒仆街🤣😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→