• 瀏覽: 30,628
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
天災不及人禍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 尖咀肥貓貓 於 2019-9-17 09:39 PM 發表

師兄講得太啱啦!
香港年青人睇唔起中國!就算一直返內地搵緊錢嘅香港人,有部分都睇唔起中國,真正莫名其妙
我在大陸工作過十年。我一直都看他們不起是品德問題。

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 05:51 PM 發表

做乜叫我暴民? 我早排先被人話我係五毛, 仲要話我係最賤的五毛, 點解我又忽然變咗暴民
曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表

我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

經濟唔好? 我完全唔覺囉.
好想同你一樣有咁好嘅生活...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表

我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

明明訂咗枱,去到餐廳都可以答個客話無曬位,咁又真係誇張D!
相信是好多店執左笠,所以就將D客迫曬去餘下的店度?
有時候「領野」將某商場關閉大改造,成個屋邨D客迫曬去隔離屋邨商場的店度,就有類似情況。

回覆 引用 TOP

我昨日先見早上的大家樂同附近餐廳排哂大隊

引用:

d曱甴垃圾又食屎又食,
來來曱甴屋梗係爆滿啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jjkkddoo 於 2019-9-17 06:28 PM 發表

你係傻西,公司賣棺材?
你傻啦,都無咩多左死人,樓主應該係做律師行,突然多左千幾二千個人要請律師呀,每個案賺十個八個無走雞啦

引用:
原帖由 尖咀肥貓貓 於 2019-9-17 09:33 PM 發表

咪係
我去開銅鑼灣嘅餐廳,以前早一個星期,訂下星期六或日嘅枱,都未必有!
啱啱過左嘅星期五,訂星期六嘅枱仲有大把!
不過星期日就冇啦 - 因為怕暴動星期日唔開 ...
你呃鳩人,上面幾位師兄都話香港依家飲食好旺,基本上全部都要等位,香港經濟目前非常好

引用:
原帖由 我笨笨 於 2019-9-17 08:49 PM 發表

點解麥當勞 KFC 大快活 大家樂 美心同平時一樣
係囉,香港根本冇變化,同以前一樣,支持繼續暴亂落去

回覆 引用 TOP

有咩好罵。其實分兩者。做大陸人生意的行業商店的是差。但民生街坊生意的地區行業生意不是太差

經濟唔好,死沒資產個點先。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwin.123888 於 2019-9-17 09:44 PM 發表

我在大陸工作過十年。我一直都看他們不起是品德問題。
依三個月唔見得香港人品德有幾好,周街打人放火破壞,估計再咁落去死人都有

禁貴租冇人租好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 16:28 發表

慘慘豬咯!~~~
上幾季個個月膁2億
今季一個月賺1億8
好大鑊呀!

大裁員呀! 停薪留職呀!
執笠呀! 死人呀!
仲賺?
制裁黨鐵!

16號香港《大公報》報道稱,利用港股近來的一直下跌,索羅斯大舉買入空單建倉,不過後來港股回升,5日索羅斯開始大手筆拋出期指空單時,港交所稱電子交易系統出現嚴重故障,暫停衍生產品交易。有消息稱,港交所實際上是“趁機”打關門打狗,次日恢復交易後港股繼續上揚,預計索羅斯損失達24億港元。

提示:支持鍵盤翻頁左 右