【修例慘劇】零售慘淡代理指四大旺區吉舖情況衰過沙士!

引用:
原帖由 hkmamyhk 於 2019-9-17 05:45 PM 發表

死開啦暴民
乜愛國無工開牙。惨惨豬咯。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我發現香討真喺好多人冇工開,唔知佢地捱倒幾耐

回覆 引用 TOP

冇曬零售 年青人失業

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水底藍色主題 於 2019-9-17 06:55 PM 發表

班黃絲以為係討論區9吹,就會令人覺得經濟變差唔關示威活動事,真係好好笑。人地有晒數據都話人地吹水,自己就咩都無,用咩傳聞,朋友話,自己見之類。同之前發假新聞嫁手法一樣 ...
教精你
閣下睇所謂數據之時
請睇埋「資料來源」

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表

我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

經濟唔好? 我完全唔覺囉.
出街食飯無位

回覆 引用 TOP

我做過零售業 ,有朋友做髮型屋 ,現在時間經濟剛剛先開始跌, 對市民消費冇乜影響, 當 繼續維持現時情況一段時間, 貴價餐廳同埋髮型屋就會冇人幫襯,開始 賤物鬥窮人, 沙士時期亦試過此情況, 樓價會過一段時間開始明顯走弱

回覆 引用 TOP

估計年輕暴民認為對平民消費屋村小生意影響不大。。。反正不務正業多的是最低工資的兼職不做也吧!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表

我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

去來來食日本嘢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 07:09 PM 發表

教精你
閣下睇所謂數據之時
請睇埋「資料來源」
Gum麻煩你地提供下你地嫁數據,唔好成日得句已fact check 😂

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 06:55 PM 發表

我點解要解釋?
不如閣下解釋吓點解間鋪要8萬租吖
你解釋唔到呀仲上黎金融財經投資區

引用:
原帖由 水底藍色主題 於 2019-9-17 07:17 PM 發表

Gum麻煩你地提供下你地嫁數據,唔好成日得句已fact check 😂
你咪自己睇tvb news囉
久唔久就有呢啲所謂數據
到時記得睇埋資料來源呀!

回覆 引用 TOP

引用:

睇你食咩先?邊區?
中秋嗰晚好多酒家都唔滿枱啦。
有晚朋友約去尖東outbreaks, 得1/3滿,從來未試過唔使等,呢排好多油尖旺都無人龍排隊。

引用:
原帖由 pato 於 2019-9-17 07:18 PM 發表

你解釋唔到呀仲上黎金融財經投資區
你唔識字?
我邊句話解釋唔到?
而且點解要我負責解釋?

暴徒特質︰

1. 生活不如意
2. 被社會忽略
3. 自覺無生存意義和價值,容易感到絕望和悲傷
4. 毫無成就,但又不願意努力付出,只會怨天尤人或嫉妒他人
5. 未有機會經歷真正嘅人生考驗
6. 學校嘅失敗者、社會嘅失敗者、現實嘅失敗者
7. 有暴力傾向
8. 有反社會人格障礙
9. 價值觀扭曲,有無限個理由去美化同支持暴力與破壞
10. 細膽怕事,絕對唔會單獨行動,要靠一班"手足"先可以生存
11. 一無左口罩/臉罩即變回原型,變回弱者
12. 衝動,缺乏自控能力
13. 極度自我中心,極力排斥所有不同意見與非我族類
14. 失去自省能力,極度害怕被責難
15. 被仇恨折磨及支配
16. 一大原因係︰nothing to lose,死同唔死都無分別,與其被視為零的存在,不如攬炒,寧願整污糟人地隻鞋底,亦不甘寂寂無名地被沖出大海

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。