• 瀏覽: 30,698
  • 回覆: 294
  • 追帖: 1
好,很好,非常好。。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 04:24 PM 發表

美聯工商舖(00459)行政總裁黃漢成表示,該行資料研究部於今年7至8月份實地到四大核心區尖沙咀、旺角、銅鑼灣及中環進行街舖調查,於156條街道中,發現吉舖數目增至481間,按年增加73間,而整體街舖空置率為6.5%,按年升0.9個百分點。
他表示,原本年初預測舖租會上升10%,惟市況轉差,預料直至年底租金改為倒跌10%至15%,而直至明年底,租金累積跌幅達30%,租金有機會返回2006年至20 ...
單眼女單野,班記者跟成點啊,冇晒下文嘅?!

回覆 引用 TOP

只會愈來愈差

燃燒火熱的心  殺盡馬會D金

回覆 引用 TOP

D曱甴乒團個個自撚私到一個極點,邊理人哋死活

回覆 引用 TOP

好多c兄c姐唔信經濟向下、零售慘淡,大家慢慢一齊睇下咪知囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 okla3 於 2019-9-17 05:35 PM 發表

全部政府一手做成
死曱甴唔係懶就係屈,世界欠左你既!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 04:24 PM 發表

美聯工商舖(00459)行政總裁黃漢成表示,該行資料研究部於今年7至8月份實地到四大核心區尖沙咀、旺角、銅鑼灣及中環進行街舖調查,於156條街道中,發現吉舖數目增至481間,按年增加73間,而整體街舖空置率為6.5%,按年升0.9個百分點。
他表示,原本年初預測舖租會上升10%,惟市況轉差,預料直至年底租金改為倒跌10%至15%,而直至明年底,租金累積跌幅達30%,租金有機會返回2006年至20 ...
熱血、高崇理想、願意為外國人賣命的未來社會棟樑幹的好事,香港歴史會記錄他們的作為,他們心裏也常常記起他們認為光輝的歲月,願他們收取他們播下種子的結果。

回覆 引用 TOP

其實香港舖租全球之冠,减D係好事

誰無虎落平陽日~待我風雲再起時~他朝一日龍得水.
~我要長江水倒流~

回覆 引用 TOP

繼續幻想吧。事實會摑醒你

回覆 引用 TOP

有無人留意到的情況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chuicl 於 2019-9-17 06:08 PM 發表

真係多謝哂d義士
緊喺要多謝義示,遲啲仲多平嘢賣唔使比啲藥房、金舖、收租佬賺哂到爆血脂

回覆 引用 TOP

引用:

好多人係等這刻掃平鋪, 佢地終於得賞所願, 但有無本地人會消費先係重點, 又無遊客, 買間鋪返黎托咩.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-9-18 11:11 AM 發表

我自己做零售三十年,其實零售業慘淡,主因是綱購!
黑衣人只是火上加油!
應該事件過後,經濟轉營是必然!
服務餐飲業台頭,鋪位唔怕無人租!
自由行少咗,對港旅遊業是有好處,
旅遊購物多樣性才是支持旅遊業發展,

單一化金鋪藥房,真係會整死旅遊業 ...
最慘係全世界都唔黎香港呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 當幸福來敲門 於 2019-9-17 06:40 PM 發表

幾好呀,香港租金,房屋不再高企,街道不再擠迫,條街少D人,還香港一個正常人的生活,不再到處是人。很擁擠的城市。最好取消每天都150個單程証,香港地方太少了,人太多了,這很不好,去行商埸都唔想去,人多到見到煩,迫餐死。只想去街唔再多人,社會少左嘈音,一個安寧的香港 ...
每日150個單程証, 係仆街泛民爭取返黎, 真係多得佢地唔少,仲有雙非, 係仆街公民黨攪出黎架.
香港人真係好好記住班仆街冚家剷.

回覆 引用 TOP

世銀早已警告香港樓市泡沫是全球之最,一旦洩氣,加上現今環境,起碼是跌一半以上

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]