【修例慘劇】零售慘淡代理指四大旺區吉舖情況衰過沙士!

放心,星期五各大蘋果專門店一班傻仔鳩衝課金

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
點解麥當勞 KFC 大快活 大家樂 美心同平時一樣

引用:
原帖由 快樂股民 於 2019-9-17 04:30 PM 發表

我出街食飯間間餐廳都好滿, 而且仲加價, 最跨張試過訂咗枱, 去到餐廳都可以答我話無位.

經濟唔好? 我完全唔覺囉.
Are you all right ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-9-17 04:28 PM 發表

慘慘豬咯!~~~
上幾季個個月膁2億
今季一個月賺1億8
好大鑊呀!

大裁員呀! 停薪留職呀!
執笠呀! 死人呀!
我唔洗做,日日都有一千幾百入袋!
唔洗做曱甴害人,傷天害理!

回覆 引用 TOP

做開大陸人生意生意差一些。但其他差別不太大。我附近茶記不知幾好生意

做旅客生意的是差。但做開普通市民生意的生意不錯

頭先食飯, 聽兩個後生仔既對話, 重未知衰, 覺得自己好有理想, 覺得搵內地人錢好可悲之類 
其實好明顯, 香港教育出左好嚴重既問題 

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座
引用:
原帖由 owen11223344 於 2019-9-17 06:16 PM 發表

真係覺得搞佐咁耐,對香港經濟真心冇咩影響,支持繼續搞亂落去,起碼每周未唔使咁悶有戲睇
冇錯,見到D黑衣被打到爆哂江,果D血好似瀑布咁流落地,嘩!真係好治癒呀。

回覆 引用 TOP

爆泡沫

回覆 引用 TOP

衰過沙士?我想問下有咩野賣得平過沙士年代?
d鋪租平過沙士先再講啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-9-17 09:01 PM 發表

頭先食飯, 聽兩個後生仔既對話, 重未知衰, 覺得自己好有理想, 覺得搵內地人錢好可悲之類
其實好明顯, 香港教育出左好嚴重既問題 ...
另外, 我識得有個外國學生, 佢話想學普通話, 返內地工作之類
同檯有D香港人即刻靜曬, 然後有人問點解, 佢話, 佢果邊好多人都同內地人有來往, 做生意之類
然後, 我心諗, 有班香港人, 係內地旁邊, 但對內地萬般抗拒, 但外國人完全相反

上網睇片, 外國人會好平心而論咁討論電話,
但有D香港人, 一聽到內地品牌, 就即刻起曬剛

有時我真係不禁諗, 究竟... 香港發生乜野事?

以柔克剛、以靜制動、以小勝大、以慢打快。
圖為:獵戶座
唉 蟑螂之亂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jjkkddoo 於 2019-9-17 06:28 PM 發表

你係傻西,公司賣棺材?
咪係
我去開銅鑼灣嘅餐廳,以前早一個星期,訂下星期六或日嘅枱,都未必有!
啱啱過左嘅星期五,訂星期六嘅枱仲有大把!
不過星期日就冇啦 - 因為怕暴動星期日唔開

經濟有幾好呀!做工程野停9晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-9-17 09:20 PM 發表

另外, 我識得有個外國學生, 佢話想學普通話, 返內地工作之類
同檯有D香港人即刻靜曬, 然後有人問點解, 佢話, 佢果邊好多人都同內地人有來往, 做生意之類
然後, 我心諗, 有班香港人, 係內地旁邊, 但對內地萬般抗拒, 但外國人完全相反

上網睇片, 外國人會好平心而論咁討論電話,
但有D香港人, 一聽到內地品牌, 就即刻起曬剛

有時我真係不禁諗, 究竟... 香港發 ...
師兄講得太啱啦!
香港年青人睇唔起中國!就算一直返內地搵緊錢嘅香港人,有部分都睇唔起中國,真正莫名其妙

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。