• 瀏覽: 26,162
  • 回覆: 193
  • 追帖: 2
睇下有冇畜意破壞

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-9-17 01:37 PM 發表

D工字鐵架, 應該用黎支撐D電箱/控制器果D, 出軌後俾架車横掃千軍冧晒
樓主係自己估定係本身對呢啲野有相關認識,無意質疑你,只求真相。

三個最可能的原因
1. 路軌,拿路軌做測試可知是否因金屬疲勞而裂開,但結果不一定公開
2. 車速,最易排除,有電腦記錄
3. 車扣,扣已受損,難以排除人為錯誤,
如圖屬實,還是1.的機會大的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之翼 於 2019-9-17 01:34 PM 發表

有無人知呢堆係乜?
個條係後備軌,去到果個位後面就無路軌,所以有箱做緩衝,俾架車打橫掃晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之翼 於 2019-9-17 01:39 PM 發表

樓主係自己估定係本身對呢啲野有相關認識,無意質疑你,只求真相。
呢個唔洗估, 你搭過趕鐵返工未? 細心留意下架車窗外D景物就知我有冇昆你

災自北方來, 有名襠遭殃, 先搞冧a股, 再搞冧冥幣,  連累港恒指, 仲想瀨外g, 5毛滿天飛, 當股民on9?

又曰: 莫道石人一隻眼, 貶值民幣天下反...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoman 於 2019-9-17 12:41 PM 發表

有排都跌唔到33,而家咁多衰野出現都咁硬淨,好多人睇好佢賺大錢
港鐵仲有條沙中線未通車,看前景一定上番50幾啲位!如果社會回復正常,破60都唔奇!

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
蝗蟲亂港(大陸,印巴,非洲假難民)
今日割百億,明日割千億,然後得一夕安寢。起視四境,而蝗軍又至矣!然則香港之地有限,暴蝗之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古人云:「以地事蝗,猶抱薪救火,薪不盡,火不滅。」此言得之。
五毛話暴徒所為喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-9-17 12:33 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190917/bkn-20190917114746878-0917_00822_001.html

09月17日(二) 11:47                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             ...
不排除有示威者做

回覆 引用 TOP

有無可能係列車出軌後先做成列痕?

回覆 引用 TOP

所謂既專家又出來洗地,之前夠有專家話鋼珠射唔爆眼罩,真系想叫佢帶住眼罩試下。好明顯有雜物系路軌導致意外啦。

專家..........睇左係因出軌撞擊引起裂痕, 定是真係日久失修的裂痕, 先講 喇

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-9-17 12:39 PM 發表

33文我會入一注1手, 以後每跌5毛入多手......串28止舌
叫人沽售自己入貨?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個小賤嘴 於 2019-9-17 01:49 PM 發表

所謂既專家又出來洗地,之前夠有專家話鋼珠射唔爆眼罩,真系想叫佢帶住眼罩試下。好明顯有雜物系路軌導致意外啦。
我都估係洗地

回覆 引用 TOP

行左幾十年都無事,徧徧而家先出事

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]