• 瀏覽: 25,765
  • 回覆: 120
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 shichendao 於 2019-9-16 08:40 PM 發表

樓市不穩,連鐵路上蓋屋苑都要大手劈價才獲承接,而鐵路沿線屋苑林立的將軍澳區,更屢現減過百萬元成交。
利嘉閣地產分行經理黃金欽表示,將軍澳調景嶺站上蓋都會駅,新近錄得3座中層G及H室相連單位成交個案。該單位實用面積共約1,364方呎,為五房雙套間隔。業主於去年12月叫價2,500萬港元放售,近日議價後大減520萬元或約21%,以總價1,980萬元成功沽出,折合實用面積呎價約14,516元。
據了 ...
呢單真係踢得幾勁喎

熱賣及精選
業主標價過低 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 notorious1997 於 2019-9-16 11:41 PM 發表

呢單真係踢得幾勁喎
鐵路上蓋14516元呎,唔喺屎渠層,平過元朗yoho,唔通將軍澳唔及大西北.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CalvinChan860 於 2019-9-16 09:15 PM 發表

8百幾萬,廿年樓,咁都叫劈?
名顯對香港的樓宇冇認識啦!

http://edwardchankk.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無盡幼稚的高峰 於 2019-9-16 09:12 PM 發表

其實咁大單位尺價實平  驚咩
大單位尺價實平?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shichendao 於 2019-9-16 11:22 PM 發表

新聞有寫14516元呎,平與貴自己計.上手賺幾多無得計.
有D樓六七十年代買落.剩收租一年都賺一倍.點計.
唔知,對將軍澳不熟悉

回覆 引用 TOP

2010年人工同2019年人工 升幅係幾多

回覆 引用 TOP

依家唔劈等幾時,隨時勁劈完下年係都變負資產。

回覆 引用 TOP

😯

回覆 引用 TOP

萬四蚊地鐵上蓋現樓,購物方便,幾個字到中環,性價比好過買康城樓花。

回覆 引用 TOP

將軍澳大量供應,未來仲有好多好多,吾値咁貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toydotcom 於 2019-9-16 11:40 PM 發表

都冇劈又升九百幾,笑九曬
呎價已經好平

回覆 引用 TOP

個個買家以最新成交價锄低20%, 咁咪好易跌到反肚,这五年升幅唔玩得好耐喎!!

回覆 引用 TOP

雙連單位 冇兩個人頭 第二間要15%稅
唔劈邊有咁易甩手

引用:
原帖由 shichendao 於 2019-9-16 08:40 PM 發表

樓市不穩,連鐵路上蓋屋苑都要大手劈價才獲承接,而鐵路沿線屋苑林立的將軍澳區,更屢現減過百萬元成交。
利嘉閣地產分行經理黃金欽表示,將軍澳調景嶺站上蓋都會駅,新近錄得3座中層G及H室相連單位成交個案。該單位實用面積共約1,364方呎,為五房雙套間隔。業主於去年12月叫價2,500萬港元放售,近日議價後大減520萬元或約21%,以總價1,980萬元成功沽出,折合實用面積呎價約14,516元。
據了 ...
跌是應份啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]