• 瀏覽: 53,834
  • 回覆: 262
  • 追帖: 3
挑,咁辛苦搵咁多藉口,不如一句所有中國企業全部唔可以係美國做生意咪得囉。

熱賣及精選
引用:
原帖由 yeungph 於 2019-9-16 03:14 PM 發表

挑,咁辛苦搵咁多藉口,不如一句所有中國企業全部唔可以係美國做生意咪得囉。
亞里巴巴在美國上市,咁樣搞返自己股民

回覆 引用 TOP

新聞出咗,識走既就走啦,覺得唔啱或者唔關事既咪唔好理囉 

有人唔做走去做五毛狗
有手有腳唔搵野做係要做五毛狗
呢個世界亦只有仆街賤種先會做五毛狗。

去死啦仆街雜種五毛狗!

跌少少姐有乜好驚

回覆 引用 TOP

美國不擇手段出招
中國人呼出ㄧ口氣
美国人都驚吸入变毒氣

tc

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浸浸 於 2019-9-16 02:41 PM 發表

對港股既精準攻擊。

700需要美國市場咩

google, apple, cisco 都對中國國家安全有風險

無事的....信我

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-9-16 03:23 PM 發表

google, apple, cisco 都對中國國家安全有風險
無代替品喎

超!得把口!

引用:
原帖由 浸浸 於 2019-9-16 02:27 PM 發表

美國務院:阿里巴巴騰訊百度或從事間諜活動

美國早前以威脅國家安全,封殺中國科技巨企華為。美國雜誌《石英》(Quarzt)上周五(13日)報道,華府官員近日指控阿里巴巴、騰訊及百度等科技企業可能為中國政府從事間諜活動,或擴大對中國科技的審查範圍。有觀察認為,被華府點名的中國企業可能更難在美國投資或從事商業活動。 ...
傻鴨真係亂來的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浸浸 於 2019-9-16 03:00 PM 發表

老實點吧,沒有美國的高端軟硬件技術配合,所有中國所謂高科技都係垃圾。

已經當你企鵝錢多唔使靠美國市場融資。
淘寶 QQ 有幾高呀?
對香港年輕人可能堅係高。

回覆 引用 TOP

阿里大股東係日本軟银、小股東係美國人

回覆 引用 TOP

製佢老母咩,三間公司既業務全部都係中國大陸,你勒令百度阿里美國退市定係騰訊香港退市,你叫傻仔侵制裁下元朗蛋卷睇下會唔會有效果,人地鬼佬根本都唔食蛋卷既,製唔製有咩所謂呢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]