[其他] 中央出手打樓巿

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-9-15 10:55 AM 發表

放心,呢次暴動勝負已分!而家仲係發展商權貴治港,港府已跪低撤法,阿爺又唔出解放軍。要搞發展商利益?咁暴徒又要開始掉磚喇,後果自負! ...
吾出解放軍,只出武警射曱甴

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-9-15 11:00 AM 發表

要搞樓市就係用錯藥,而家嘅經濟繁榮全部建築響高樓價上。樓市玩完香港可以正式宣布壽終正寢!到時唔係200萬人上街,係700萬人一齊直墮無間地獄! ...
高樓價高鋪租,
跟本就是 縱容合法地打劫 下一代年輕人,
有良知的人,真的要反思一下。

至於 埋沒天良的人,
當然想靠自己的物業年年大升,焗住下一代 拿1000萬元去換你那250呎的劏房單位

太過高調整下好正常,關於民生,大眾市民及下一代嘅將來,分五年跌三成對香港係最適合。🤔

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-9-15 10:55 AM 發表

放心,呢次暴動勝負已分!而家仲係發展商權貴治港,港府已跪低撤法,阿爺又唔出解放軍。要搞發展商利益?咁暴徒又要開始掉磚喇,後果自負! ...
李+x嚇到日日冇得訓,佢仲敢玩野,睇多幾個月形勢就有分曉

引用:
原帖由 palive 於 15/9/2019 11:27 AM 發表

日日150個單程證提都唔提
你對曰曰得個150個太小啦,最好加到每日1500人來香港,香港太多曱甴啦要多的人來幫手清潔,清潔香港人人有責!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy8998 於 2019-9-15 10:26 AM 發表

近來親中派、環時等都講土地收回條例,好明顯佢地一致認為香港問題源於樓價高企。如果政府有心用公權力去打樓巿,香港樓巿相信吾會落觀。今次咁樣收地法,應該吾止八萬五咁簡單。 ...
樓主,你講野晒九氣,有地起唔切,況且無地。

引用:
原帖由 andy8998 於 2019-9-15 11:22 AM 發表

港燦咪天真啦,暴徒想同中央鬥?中央玩謝國民黨個時佢地老豆老母都未出世
同意!根本北京仲未出手,灘凍慢慢食都食滑曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛炫美樓奴 於 2019-9-15 11:00 AM 發表

要搞樓市就係用錯藥,而家嘅經濟繁榮全部建築響高樓價上。樓市玩完香港可以正式宣布壽終正寢!到時唔係200萬人上街,係700萬人一齊直墮無間地獄! ...
共產黨成日藥石亂投。

引用:
原帖由 lawscw 於 2019-9-15 11:59 AM 發表

歷屆特首只有曾蔭權任內沒有爆發過示威抗議,因為在他七年任內停建公屋居屋亦沒有發售新的居屋。
董建華提議每年建屋八萬五,後來被人以反23條立法為由逼至辭職,梁振英要大造公屋又被人送上占中運動,去年林鄭提出明日大嶼建屋計畫後又岀現今日的動乱。
他們到底觸動了什麼人的利益? ...
師兄講得啱,我地都睇到嘅問題,阿爺咁清醒,😊睇得更清楚。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-9-15 11:27 AM 發表

可惜農地供應,全部係山卡拉,撼動不了市區MTR上蓋的樓價
政府會做配套

滲水 / 漏水 / 防水
http://www.hkwaterproofing.com

回覆 引用 TOP

深圳灣樓價,比荃灣仲要高,使唔使都一齊壓一下?
引用:
原帖由 夢幻極光星 於 2019-9-15 12:17 PM 發表

太過高調整下好正常,關於民生,大眾市民及下一代嘅將來,分五年跌三成對香港係最適合。🤔

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-9-15 12:22 PM 發表

樓主,你講野晒九氣,有地起唔切,況且無地。
當年董生都係未起己經有好多回響 心理預期好重要

滲水 / 漏水 / 防水
http://www.hkwaterproofing.com

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JLV1818 於 2019-9-15 12:09 PM 發表

中國自己嘅地產霸權都打唔贏,仲講打香港?
中國大陸,
城市中心的高價樓 是 人民幣流通的抵押品,
在城市郊區住房 是 絕大多數市民可輕易負擔的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JLV1818 於 2019-9-15 12:09 PM 發表

中國自己嘅地產霸權都打唔贏,仲講打香港?
阿爺要香港地產商嘔番啲地出來建屋,解決短期問題,不是想佢地死,不過若佢地不知進退,下場好難講了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-9-15 12:23 PM 發表

共產黨成日藥石亂投。
中共,科學觀治國,以民為本,

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。