• 瀏覽: 19,673
  • 回覆: 118
  • 追帖: 13
12月或之前QE4會降臨!
劇本是這樣,立帖為證!

減0·25厘遠不能滿足市場需求

回覆 引用 TOP

美債及早離場

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-9-14 02:22 AM 發表

即係又大升?
會繼續

回覆 引用 TOP

咁會有咩後果

引用:
原帖由 崖上含情的婆仔 於 2019-9-14 02:28 AM 發表

咁會有咩後果
人造牛市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 崖上含情的婆仔 於 2019-9-14 02:28 AM 發表

咁會有咩後果
債價會急跌,股市急升

印完買股票,始終呢一刻重要性:股》債》元
三樣都蓋吾住之下,聯署局識玩就一路引導美國行實體型經濟,但特朗普要連任一定要快就最想減息後開機,但針冇三頭利;抽走一樣托兩樣又吾夠力,未抽債券!本身大陸都帶頭賣緊債,市面咁多債;息自然低!但咁低息又冇乜棒場客就出現周街長債,甚至短債息重高過長債... ...雖知道如何冇人買美債的話佢美國會好頭痛(長期賺埋吾夠洗、吾夠還)

樓主師兄,咁股升都係佢自己買,就算有其他國家草船借箭;又印埋一份後去美國買股票,升完割禾青!咁美國最後又係再印再買番!咁會吾會發生?
發生個後果又點?
Thx

引用:
原帖由 凱薩包華 於 2019-9-14 02:52 AM 發表

三樣都蓋吾住之下,聯署局識玩就一路引導美國行實體型經濟,但特朗普要連任一定要快就最想減息後開機,但針冇三頭利;抽走一樣托兩樣又吾夠力,未抽債券!本身大陸都帶頭賣緊債,市面咁多債;息自然低!但咁低息又冇乜棒場客就出現周街長債,甚至短債息重高過長債... ...雖知道如何冇人買美債的話佢美國會好頭痛(長期賺埋吾夠洗、吾夠還)

樓主師兄,咁股升都係佢自己買,就 ...
所以QE4好快到,因為債市已經崩塌緊,現時必須遠離債市,等待QE

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凱薩包華 於 2019-9-14 02:52 AM 發表

樓主師兄,咁股升都係佢自己買,就 ...
美聯儲減息太慢導致

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-9-14 03:13 AM 發表

美聯儲減息太慢導致
請問QE4會有什麼後果  中國會戰敗嗎

QE4會帶來全球股市下一輪牛市

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-9-14 03:22 AM 發表

QE4會帶來全球股市下一輪牛市
QE4會影響到中美貿易戰嗎?  會否令中國在中美貿易戰既角色急轉直下

回覆 引用 TOP

大升後大跌?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]