• 瀏覽: 28,243
  • 回覆: 223
  • 追帖: 3
其實倫敦交易所係咪有專利?
即係如果成功賣出倫敦交易所,英國都唔可以開過一個新交易所去搶生意?

愛國就應該對國家施政坦言直鍊,鞭策政府向前。苛愚奉承只會令國家墮落滅亡。
貪污、獨裁、濫權是歷代中國國亡之禍根。要斬盡殺絕國家才會豐盛富強。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
大陸要推深圳出來取代香港,必定會進一步升級深圳嘅特殊地位
深圳有機會 推行閹割版特別行政區
下放獨立財政權,國際資金自由進出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-9-12 11:44 AM 發表

爲左成就偉大祖國夢想
不惜以超高溢價收購英交所
完全漠視現有股東利益
值唔值得再持有
自己執生
你點知道依家咯股東唔同意啊?真係唔同意,啲冇話事權咯小股東可以趁高出貨,套現離場啫!全世界都是控股股東決定公司決策,冇可能讓控股股東就你哦!你贊成咪跟隨囉,唔贊成咪趁好走人囉,再唔爽你都可以收購埋公司自己話事咯!又冇人逼你,反倒係你一個小散,想幹涉大股東,真係笑撚死人啦!

回覆 引用 TOP

英國肯賣比你至講喇. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-9-12 11:53 AM 發表

佢鹵味……
港交所好大喜功,執行共産党任務,收購倫交所!
又引入大量大陸老千股來港上市,專呃港人錢。 李小加快下臺啦!😡
好消息!
倫交所唔想賣,英国因国安理由亦唔會批准!老美亦會反對……三管齊下,收購會100%失販!😄😄😄😄😄
共産党插手管香港,又一証据……🤒🤒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日忽然牛牛 於 2019-9-12 11:44 AM 發表

爲左成就偉大祖國夢想
完全漠視現有股東利益
值唔值得再持有
自己執生
英交所唔會賣卦?

引用:

爲左成就偉大祖國夢想
完全漠視現有股東利益
值唔值得再持有
自己執生
都唔一定,好似阿爺叫吉利買就黎執笠的volvo,呢幾年幫volvo翻身,聨想買IBM一樣,做得好過以前IBM,唔一定輸,祇係怕英國政府唔批和倫交所覺得價錢低

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-9-12 11:53 AM 發表

佢鹵味……
又引入大量大陸老千股來港上市,專呃港人錢。 李小加快下臺啦!😡
黑衣畜,使唔使甘多阴谋论。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 972056586 於 2019-9-12 08:58 PM 發表

都唔一定,好似阿爺叫吉利買就黎執笠的volvo,呢幾年幫volvo翻身,聨想買IBM一樣,做得好過以前IBM,唔一定輸,祇係怕英國政府唔批和倫交所覺得價錢低 ...
d黑衣畜咩都制造阴谋论,仇中。
香港废青就是这样被洗脑成仇中。唔敢接受挑战,没有创新。未做就想到失败。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Xrong 於 2019-9-12 08:48 PM 發表

英交所唔會賣卦?
这是黑衣畜制造仇恨的formula。
我担心这样合并,变成是英国兼并联交所。当年汇丰为了保证英国人永远控制汇丰,就用汇丰以股票换英国银行股票,最终英国人佣有最多汇丰。巩固了英国控制汇丰。

引用:
原帖由 岩石2004 於 2019-9-12 11:56 AM 發表

此價絕不高。
高唔高市場己有比左答案
今日388暴插

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-9-12 09:07 PM 發表

这是黑衣畜制造仇恨的formula。
我担心这样合并,变成是英国兼并联交所。当年汇丰为了保证英国人永远控制汇丰,就用汇丰以股票换英国银行股票,最终英国人佣有最多汇丰。巩固了英国控制汇丰。 ...
原來係咁,我記得有一段時間狂跌時,父母買33元滙豐。

回覆 引用 TOP

引用:

爲左成就偉大祖國夢想
完全漠視現有股東利益
值唔值得再持有
自己執生
有邊D收購唔使溢價? 我知, 應該係英國好唔店哥時

在香港97回歸後,中央給與香港的自由度,在世界上找不到任何一個國家可比美, 到了今時今日, 香港人討厭這種自由度,用盡方法迫中央收緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LeeLK 於 2019-9-12 12:10 PM 發表

你估英國傻嘅咩?呢d策略性公司畀你收購?港交所為了幫呀爺嘅野心,浪费前期收購工作駛費。
你先覺得中國同英國傻, 唔係台底傾左點會攞上台面傾

在香港97回歸後,中央給與香港的自由度,在世界上找不到任何一個國家可比美, 到了今時今日, 香港人討厭這種自由度,用盡方法迫中央收緊

回覆 引用 TOP

引用:

佢鹵味……
李小加越蒲頭,個市就越大獲。佢唔出黎個市好地地

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右