[其他] 收回土地條例可能令樓價急跌

班民建聯卜街政客,又想抽水,又偽善者,做戱show,爲自己未來做人大鋪路,如梁振英,盲撐政府逃犯修例,難辭其咎辭職啦。
點解唔把丁權屋收回。一出世就有屋,多年對香港人不公平,全部收回丁屋起公營房屋,民建聯跟鄉紳皇黃宏發好熟,葉太豬的隊友等黃宏發事件,自己友元朗鄉村白衣人不譴責心知肚明啦。赶走本地地產,叫大陸碧桂園雅居樂萬科,把香港大陸化

班卜街政客,又想抽水,

熱賣及精選
阿爺已經清晰表達香港樓價太貴不合理,明顯政府要認真做嘢,阿爺會否配合,又係另一個大衝擊。
經濟,政治,民生都似乎要樓價下跌,看來這次運動是香港一個很大的turning point...

傻人先想樓價跌 香港庫房收入 主要來自土地
支撐香港經濟嘅都係樓房

另外一件事你收乜嘢樓價都會上升

美國大量印製 美元
沖淡貨幣價值
換句話講港銀紙貶值

磚頭你唔可以大量印製
造算你有土地起都要 建築 成本
所以樓宇係有一定嘅價值

做算下調20至40%窮撚一樣買唔到

引用:
原帖由 gidle 於 2019-9-11 11:39 PM 發表

建制同777近排好努力做嘢
應該好驚
美帝人權法
佢哋屋企人以後好大鑊
高官子女一係外國人, 一係外國讀書, 資產相信都收收埋埋唔少, 老美話多謝班建制俾晒位佢入.

回覆 引用 TOP

黃屎暴徒日日破壞,三罷五罷都搞唔跌,香港樓係全世界最堅,點跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-9-11 10:52 PM 發表

政府夾硬收番地產商的農地,而果批農地是隨時足夠未來幾十年的供應。
政府會大起公屋居屋,八萬五可能重臨。

Marini 今日賣得唔好(A期43伙,B期133伙)已睇得出好友好驚。

建議:急住買的可以抽一抽匯璽,否則買樓真的要等等。 ...
最好坐十年八年坐監的是一班以下的政客,這班政客要日日要被噴胡椒噴霧,布袋蛋焗桑拿,包括,民建聯民主黨,公民黨,自由黨,一班庸官高官每個月40萬月薪,浪費納稅人嘅錢。個個都自私自利,香港人學了中國人的自私自利,大事中国人喜歡貪汚,自己貪汚又打壓異己不同意見的貪汚的人井底人覺得好漂亮洗腦,其身不正,為了自己嘅政治目的

回覆 引用 TOP

計送中條例後另一政治泡沫,收回土地條例,絕不能通過!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-9-11 10:52 PM 發表

政府夾硬收番地產商的農地,而果批農地是隨時足夠未來幾十年的供應。
政府會大起公屋居屋,八萬五可能重臨。

Marini 今日賣得唔好(A期43伙,B期133伙)已睇得出好友好驚。

建議:急住買的可以抽一抽匯璽,否則買樓真的要等等。 ...
強收變成了共産黨,還有自由民主?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkdouble1997 於 2019-9-11 11:18 PM 發表

天天话冇地,早就应该啟动收回土地的特權啦,林鄭都不知怕什么,話明特權那有得告政府,地產商和個人只可向有關部門上诉,等待最终的决定。
最好好似老共咁㧗㧗鬥死班商家佬,大地主。
人民萬歲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-11 11:37 PM 發表

這裡是香港,唔delay已經偷笑
首先最重要就是收地,收到地自然会提早规劃,唔会等到起楼才做嘅。

又怎麼會

回覆 引用 TOP

收鬼收馬。林鄭落埋台都唔會收到一塊田。政府俾d新聞無班公屋仔ff下。 (完)。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 武若依 於 2019-9-11 11:18 PM 發表

收晒長實啲地啦
李生臨尾幾年應該好不安

同地產商鬥既下場只係落台

例子:老董,梁振英,好快就會有你啦,林鄭月娥!

不過你推得成先算啦林鄭月娥

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。