• 瀏覽: 43,376
  • 回覆: 364
  • 追帖: 2
Mola

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
停150啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-11 10:55 PM 發表

農地俾你今日收要做好水電煤交通都要10年
如果一宣佈出來樓價馬上跌到 PK 啦, 你認為要等到平整好?唔好玩啦

同明日大愚一齊做

回覆 引用 TOP

呢招如果行得通,點解一早唔用啊😯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-9-11 10:52 PM 發表

政府夾硬收番地產商的農地,而果批農地是隨時足夠未來幾十年的供應。
政府會大起公屋居屋,八萬五可能重臨。

Marini 今日賣得唔好(A期43伙,B期133伙)已睇得出好友好驚。

建議:急住買的可以抽一抽匯璽,否則買樓真的要等等。 ...
樓價上升下跌要有幾個因素一齊才能下跌!
用土地收回條例 - 增加供應
政治不穩 - 各行各業出現問題
失業率上升
資金外流 - 銀行加息

以上幾個不明朗因素加埋一齊便可

http://edwardchankk.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hua2 於 2019-9-11 11:47 PM 發表

無咁跨,三成私樓,七成公型
如果有機會
佢呀星加坡玩
留意下佢本地人內需
相當蓬勃
就係拜公屋 所賜
安居樂業
樂業 歸根
增加歸屬感
無後顧之憂
咪樂與消費囉
如有機會
星加坡玩
觀察下呢個情況
是否屬實

回覆 引用 TOP

不管樓價怎樣,只想做到香港人有屋住

香港都未試過咁樣,冇人識預測

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Y33association 於 2019-9-12 06:46 AM 發表

到時連之前幫佢d黑鄉都走埋出來上街。。。
冇咩問題既,班原居民咪唔好賣囉。距離2047年唔係得番好多時間架咋!

27年既時間,打個8折,20年時間比你賣比政府,時間越少越唔值錢,有種咪反到2047年,50年不變變為中央話事囉。

最好香港學從前新中國成立時去鬥地主, 到時睇下D地慘商仲夠唔夠膽去吸香港人血?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hendrybilly 於 2019-9-12 09:19 AM 發表

不管樓價怎樣,只想做到香港人有屋住
支持回收1000公頃土地,10年發展20萬伙公共房屋。
1開2,2開4,慘慘豬了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 利JOE 於 2019-9-11 11:07 PM 發表

重啟8萬5
依家重啟真係唔怕你,只會益更多新移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bitebite 於 2019-9-12 09:07 AM 發表

如果一宣佈出來樓價馬上跌到 PK 啦, 你認為要等到平整好?唔好玩啦
遠水救唔到近火
其實有供應壓著個井噴到係好事

唔殺雞取卵,長遠都健康

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]