• 瀏覽: 43,450
  • 回覆: 364
  • 追帖: 2
最後都係議而不決。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-9-12 12:53 AM 發表

樓主似係長淡,要明的一早明!可惜佢中毒太深,好難救
反面教材可以警世
請對他殘忍一點

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打雜一名 於 2019-9-11 11:29 PM 發表

D地產商咁鐘意支持政府, 咪交返D地出黎囉, 依家香港都變咗大陸啦, 用大陸手法, 收哂D地, 政府話賠幾多就幾多
政府收地起樓
擺明係讓市民嘅住屋條件提升
但你個回覆好離地

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-9-11 10:52 PM 發表

政府夾硬收番地產商的農地,而果批農地是隨時足夠未來幾十年的供應。
政府會大起公屋居屋,八萬五可能重臨。

Marini 今日賣得唔好(A期43伙,B期133伙)已睇得出好友好驚。

建議:急住買的可以抽一抽匯璽,否則買樓真的要等等。 ...

咁樣黎曲線推南昌, 真係估你唔到

引用:
原帖由 食野人 於 2019-9-12 01:45 AM 發表

新加坡收幾多%稅同Mpf
香港又幾多?
新加坡個人税同香港差唔多約17%,全球最低之一,新加坡既mpf可以當首期買樓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkdouble1997 於 2019-9-12 12:13 AM 發表

首先最重要就是收地,收到地自然会提早规劃,唔会等到起楼才做嘅。
如果有發展商唔賣同你打官司點算
搵班柒頭走出黎玩不遷不拆夠死了
不要幻想每件事都係順順利利

地都未收到,設計重做係未你俾錢?
申請撥款要解釋仲要等好耐,真係慳到時間?

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 前往可愛的菠菜 於 2019-9-12 12:25 AM 發表

一開始就錯了,不應該依靠賣土地賺錢。咁同打劫、強搶無分別,BB一出生就要比政府打劫?因為你張要住在這塊土地上,所以你就要比錢?
出生於這塊土地代表要俾樓你買
同出生於你老母個肚要養你一世

後記:

回覆 引用 TOP

唔知真定假,每次政策都得個講字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有西鐵 於 2019-9-12 08:18 AM 發表

咁樣黎曲線推南昌, 真係估你唔到
香港樓市
從來只係炒消息炒概念炒未來方向
當年八萬五只係口號
已經隊冧樓市
而家政府地產商共產黨中央習大大都話要推冧樓市
你話個信念幾強

回覆 引用 TOP

慢慢等,吹得起得都十幾年,樓都供完

回覆 引用 TOP

講來講去都戇鳩㗎
你諗下嗰幅地係你嘅夾硬畀人收咗會點
不如收咗你住緊嗰度好冇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-11 10:55 PM 發表

農地俾你今日收要做好水電煤交通都要10年
咁有咩方法聽日有樓呢? onL79

引用:
原帖由 76banana 於 2019-9-12 08:48 AM 發表

咁有咩方法聽日有樓呢? onL79
放火燒,再叫你個名收

後記:
引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-9-11 22:52 發表

政府夾硬收番地產商的農地,而果批農地是隨時足夠未來幾十年的供應。
政府會大起公屋居屋,八萬五可能重臨。

Marini 今日賣得唔好(A期43伙,B期133伙)已睇得出好友好驚。

建議:急住買的可以抽一抽匯璽,否則買樓真的要等等。 ...
冇用架,樓市係唔會跌架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-9-12 08:54 AM 發表

放火燒,再叫你個名收
咁你已經有方法解決你自己同屋企人的住屋問題啦😂😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]