[地產新聞轉載] 【樓市贏家】大炒家散貨 樓市唔多妥?(徐峰)

引用:
原帖由 一劈屎 於 2019-9-12 05:39 PM 發表

CCL明天唔知升幾多呢?
升到你懷疑人生 記得準時睇

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日橙色主角 於 2019-9-12 05:59 PM 發表

升到你懷疑人生 記得準時睇
反正你個新戶口,改一個就可以了。

引用:
原帖由 公園強勁的鞋抽 於 2019-9-11 10:25 PM 發表

現在散貨好正常

【樓市贏家】大炒家散貨 樓市唔多妥?(徐峰)
https://hk.finance.yahoo.com/news/tsuifung-190911-024547963.html
即散即接,唔錯阿,幫下上車人士,社會都和階些

回覆 引用 TOP

換貨姐

回覆 引用 TOP

大跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lolexrolex 於 2019-9-12 05:33 PM 發表

如果唔係自住,都會賣,覺得可以平入番。
自住係一張包裝紙
有心人用這張包裝紙
畀人 方便做一個藉口
自住 唔係不計成本
唔係不計風險
自住唔係大曬
亦都唔係唯一方法 可以解決 住屋問題
租都可以
但係有心人 用自住啲一章包裝紙
巧立名目
混水摸魚
自住唔係大曬

回覆 引用 TOP

咁同佢買的新買家,又唔計?!
既然係手持大量物業的炒家,任何時間都會換貨架啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園強勁的鞋抽 於 2019-9-11 10:25 PM 發表

現在散貨好正常

https://hk.finance.yahoo.com/news/tsuifung-190911-024547963.html
請問呢度啲淡淡咁多年一共交咗幾多租呀?

唱淡咁多年你哋唔悶㗎咩? 需唔需要攞返以前啲post出嚟鞭屍呀?

回覆 引用 TOP

引用:

現在散貨好正常

早幾年有個乜鬼白旋風咪又係出貨唱跌!結果咪柒足咁多年

回覆 引用 TOP

徐峯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一劈屎 於 2019-9-12 06:13 PM 發表

反正你個新戶口,改一個就可以了。
你竟然有資格話我新acc 真好野,等睇CCL點升啦

2017-2018Q1 走左最後一批貨,之後叫人走貨被人噴、笑也一一收下了

回覆 引用 TOP

廢淡真係連講句野都廢過人

回覆 引用 TOP

2047 再回望過去,2019 的香港運動只是小事一樁,各位真的要自己拾生。所謂的水與油,永遠是兩種東西的,一東一西。

回覆 引用 TOP

理由不須要多,就是命運吧。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。