本主題由 kingofwind 於 2019-9-15 05:39 PM 關閉


https://inews.hket.com/article/2449355/%E3%80%90%E5%8F%8D%E4%BF%AE%E4%BE%8B%E3%80%91%E9%B4%BB%E7%A6%8F%E5%A0%82%E5%85%A7%E5%9C%B0%E9%81%AD%E4%B8%8B%E6%9E%B6%20%E6%9C%80%E6%96%B0%E8%81%B2%E6%98%8E%EF%BC%9A%E5%A0%85%E6%B1%BA%E6%93%81%E8%AD%B7%E4%B8%80%E5%9C%8B%E5%85%A9%E5%88%B6?mtc=20038

鴻福堂的業績本來就不太好,如今還因「政治不正確」問題,失了自中國大陸的收入,這下可真麻煩了。

[ 本帖最後由 ichthys2 於 2019-9-11 09:09 PM 編輯 ]



引用 TOP

被引用(41)
員工撐警公司白痴出黎話不恰當?真係祗死,黃狗買涼茶都冇錢,你幫佢?
低能公司 



引用 被引用(8) TOP

So late, so shameful


引用 被引用(1) TOP

佢哋連自己內部,既妖氣都清唔到。

學咩人,賣涼茶,清熱氣,笑死人!



引用 被引用(1) TOP

執左佢啦,庄閒都未識分


引用 TOP

本來做生意就唔應該滲隻腳落政治上,無論支持邊一邊都會出事


引用 TOP

不論立場,工作期間其實唔應該講政治,但鴻福堂 PR 實在智障,全面摺埋都係抵佢。


引用 TOP

出口去佢老美咪得囉。

🤣🤣🤣🤣



引用 TOP

賺人仔,反中亂港,又唔敢認


引用 TOP

有14億人市場唔要.要曱甴市場咁嘅智慧点可以做生意注定乞米


引用 被引用(1) TOP

又打死一隻曱甴


大快民心



引用 TOP

鴻福堂搬上大陸制造後隻無糖參蜜
次次買次次唔同味!有次飲落仲係
甜味!無心經營……



引用 TOP

又係交行貨

同曱甴割以表誠意啦



引用 TOP

所以做生意的人都有分很多種,你看今日誠哥何須避忌任何人他可暢所欲言,而那些比人揸頸就命的人就要隨時的受到掣肘,所以誠哥貴為香港首富是有他的原因😱😱😱😱😱


引用 被引用(1) TOP

唔好俾佢呃到!佢個聲明淨係俾大陸睇!
唔係俾香港睇...



引用 TOP

伸延閱讀
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。