• 瀏覽: 29,962
  • 回覆: 213
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 阿火~~ 於 2019-9-11 07:04 PM 發表

恆生唔錯喎,過檔先
要諗下因為始終放係匯丰系。
要有分散放
Hang seng rate not bad at all

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 綠色强人 於 2019-9-11 07:15 PM 發表

最近匯豐銀行的利率有點古怪,存款為例,過往10多年經驗,匯豐利率從來唔吸引,但最近做到可以跟小型銀河競爭,大行中更是最好,唔通匯豐資金有點緊張.... ...
奇奇怪怪咁

回覆 引用 TOP

加咁少使乜驚

引用:
原帖由 ENDLIKE 於 2019-9-11 05:04 PM 發表

之前已由2.15加上去2.3x , 佢加新合約𠴱d會講明新合約字眼,所以今次真係全城加🤷‍♂️
你有冇簽過按揭合同架?

積極建茶倉, 閒來泡茶湯.
完全無影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-9-11 05:59 PM 發表

係就好囉 原來仲有咁多錢收埋床下底,錢太多要比d利息銀行賺下
買左樓有高息互口,唔洗放床下底^^
仲要唔使租保險箱放屋契

引用:
原帖由 seng-mak 於 2019-9-11 07:43 PM 發表

加咁少使乜驚
口講唔驚,身體最誠實

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peewee 於 2019-9-11 03:08 PM 發表

出面好多post話美帝减息

why香港加息
你知唔知點解之前美國加息,why香港唔加

引用:
原帖由 hihi198956 於 2019-9-11 07:17 PM 發表

已經慢啦,頂左一年架啦。終於已經銀行冇咩錢開始要加,遲d美國佬玩野調走哂d錢,加得仲勁
似98亞洲金融風暴,勁沽港元致任一招扯隔夜息上300厘。股樓災就一定la!

引用:
原帖由 katechiu 於 2019-9-11 02:52 PM 發表

供樓人仕話每天少一杯凍飲姐
呢啲係新做先係,供緊嘅無影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plover 於 2019-9-11 08:27 PM 發表

似98亞洲金融風暴,勁沽港元致任一招扯隔夜息上300厘。股樓災就一定la!
師兄,咁又唔好咁黑心啦。

老實講,都唔洗10厘。咁既樓價,咁既人工,4%利率已經好多人要吊頸

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-9-11 08:17 PM 發表

你知唔知點解之前美國加息,why香港唔加
我都好想知道wo,點解銀行班人唔跟加息。

除非,真係如任志剛所講,地產商同銀行唔好賺到最後一分錢,講埋香港地裡面已經有惡意既資金想沽港元啦。

亦即係講,地產商同銀行聯手夾高樓價,地產佬唔夠時間散貨,依家開始有獲啦,可能d貨散得7788

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 綠色强人 於 2019-9-11 07:15 PM 發表

最近匯豐銀行的利率有點古怪,存款為例,過往10多年經驗,匯豐利率從來唔吸引,但最近做到可以跟小型銀河競爭,大行中更是最好,唔通匯豐資金有點緊張.... ...
有咩可能獅子銀行同d細銀行存息一樣呀?

獅子咁大間,正路都息低過細行啦。咪亂吹

回覆 引用 TOP

滙豐己差不多成歷史了,越來越差,在中國,看不到佢的將來。
在香港,只懂賺盡香港人的錢,遲早比其他bank  趕過頭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]