• 瀏覽: 29,313
  • 回覆: 199
  • 追帖: 2
食到盡

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
發水樓之王。
咁有良心,送首期幫下廢青啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 12:41 PM 發表

買咗佢D樓長遠都幾乎會賺錢,仲可以用來住,慳返租金。我未見過世界有公司願意賣出一種產品,用完賣返出去仲可以賺到錢?
現在長實樓質素奇差!

引用:
原帖由 sos2288 於 2019-9-10 07:33 PM 發表

你試過銀禧花園再講啦!
嘉湖用料最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rocketdog 於 2019-9-10 09:01 PM 發表

現在長實樓質素奇差!
老公:哈哈,價格最誠實,其他都係假!齊睇海之戀二手價,已經得到實力投資者認同!

引用:
原帖由 SunQuan 於 2019-9-10 06:51 PM 發表

你班新鴻基打手成日唱衰長實起發水樓唱足幾十年
如果佢起果d真係發水樓鬼有人買咩
你地八痴都唔好當個個都係八痴啦
Sell hk 不了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 08:44 PM 發表

你諗清楚,用40蚊去Starbucks買杯咖啡飲,飲完可以用80蚊賣返出去,有咁好的公司咩?
我用2百萬起個丁屋一樣可以千幾萬賣出去,洗鬼買啲大陸𤌴的漏水樓咩,香港人有丁有地衣食無憂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個疑惑的腰部 於 2019-9-10 01:42 PM 發表

叫人網開一面 大地產商一早網開一面 香港樓就唔駛甘貴喇
又係喎!最無良就係呢d富豪,賺到盡。而家香港亂,就扮好人。偽善!
佢對香港未來主人翁咁好,應該叫佢打個八折賣樓比主人翁啦!

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 12:41 PM 發表

買咗佢D樓長遠都幾乎會賺錢,仲可以用來住,慳返租金。我未見過世界有公司願意賣出一種產品,用完賣返出去仲可以賺到錢?
港鐵
可以送人到你目的地,去賺錢、傾生意、去玩去尋開心!探朋友
但只需要:十元幾塊。
港鐵可以自己講更有良心嗎?
不過港鐵,一樣畀D黑心金主,搵黑曱甴用鐵通
"插爆"佢,扑爛,放火燒🔥
你老公所謂嘅企業,要大部分人窮半世一生之力,出來才消費到個豆腐卵曱甴屋,仲要不斷諗法再推高價,有幾良心呀?
你估有冇機會一樣好似港鐵畀人插爆放🔥呢?
金主?⋯?

引用:
原帖由 onionflora 於 2019-9-10 09:36 PM 發表

又係喎!最無良就係呢d富豪,賺到盡。而家香港亂,就扮好人。偽善!
老公:人之所以窮,是思想窮,不善思考,看不清世界,如果可以改變思想,可以變得很有錢!

引用:
原帖由 天生的羊頭豬 於 2019-9-10 09:39 PM 發表

港鐵
可以送人到你目的地,去賺錢、傾生意、去玩去尋開心!探朋友
但只需要:十元幾塊。
港鐵可以自己講更有良心嗎?
不過港鐵,一樣畀D黑心金主,搵黑曱甴用鐵通
"插爆"佢,扑爛,放火燒🔥
你老公所謂嘅企業,要大部分人窮半世一生之力,出來才消費到個豆腐卵曱甴屋,仲要不斷諗法再推高價,有幾良心呀?
你估有冇機會一樣好似港鐵畀人插爆放🔥呢?
金主?⋯? ...
打工仔問銀行借600萬買樓,1200萬賣出去,租金用來比利息,根本不用付出一蚊血汗錢,只需提供些少首付,即賺600萬,為什麼這麼簡單的道理會看不懂?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 onionflora 於 2019-9-10 09:36 PM 發表

8折點對得起班未來主人翁呀,起碼都半賣半送啦。免費再送多30年物業費水電煤氣費電視費上網費。
唔送就真係冇良心啦,真係對唔l住班未來嘅社會棟梁,社會嘅未來主人翁。

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 09:50 PM 發表

打工仔問銀行借600萬買樓,1200萬賣出去,租金用來比利息,根本不用付出一蚊血汗錢,即賺600萬,為什麼這麼簡單的道理會看不懂!

你知道
香港曾經有人買樓塌定畀長實追債,必須履行合約!
要有合約精神!
跟住燒炭自殺!
你知道李+x,16年前在電視呼籲,要有合約精神
咩因由?
…炒樓係有風險的!你自作必須自受咁解!
自己承擔責任!
州州妹,你年紀
應該不會超34歲吧!

引用:
原帖由 你都几寸個喔 於 2019-9-10 09:54 PM 發表

8折點對得起班未來主人翁呀,起碼都半賣半送啦。免費再送多30年物業費水電煤氣費電視費上網費。
唔送就真係冇良心啦,真係對唔l住班未來嘅社會棟梁,社會嘅未來主人翁。 ...
世界沒有免費午餐,所有人都要為自己幸福而努力,除了你的父母外沒有人會願意養你!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]