• 瀏覽: 29,239
  • 回覆: 199
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 天生的羊頭豬 於 2019-9-10 09:58 PM 發表

你知道
香港曾經有人買樓塌定畀長實追債,必須履行合約!
要有合約精神!
跟住燒炭自殺!
你知道李+x,16年前在電視呼籲,要有合約精神
咩因由?
…炒樓係有風險的!你自作必須自受咁解!
自己承擔責任!
州州妹,你年紀
應該不會超34歲吧! ...
所有生意都依靠合約,沒有合約便不能做生意!

熱賣及精選
引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 10:00 PM 發表

所有生意都依靠合約,沒有合約便不能做生意!
對呀!大家有合約綁住,
雙方都是保護障自己,
邊條友賣樓都係咁呀,
有膽識,低位炒一炒賺到,你多謝佢
當黑冇運時,炒樓跌去7成時,追債追到你🔥炭時,佢多謝番你⋯環境咁差,仲使錢幫襯幫買百佳炭

美心711萬零惠康反對暴力,屈臣士百佳支持暴力,大家點睇?

[size=0.63]
呢個世界上 有精仔、有懵仔、有叻仔、散仔、賭仔、重有戇居仔

回覆 引用 TOP

系呀, 咁要買返一百幾十粒先

回覆 引用 TOP

條建築費尾數仲可以傾一生一世。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 12:41 PM 發表

買咗佢D樓長遠都幾乎會賺錢,仲可以用來住,慳返租金。我未見過世界有公司願意賣出一種產品,用完賣返出去仲可以賺到錢?
喺香港賺左咁多年,當然只要有機會賺錢,必定會把握機會,個良心就會突然出現。

香港最唔缺嘅就屎忽鬼,冇耐之前仲成日屌長江地產霸權,料差,等等。衣家李家誠講咗几句模棱兩可嘅嘢,就贊到佢上天,我屌🖕🏿🖕🏿

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 12:41 PM 發表

買咗佢D樓長遠都幾乎會賺錢,仲可以用來住,慳返租金。我未見過世界有公司願意賣出一種產品,用完賣返出去仲可以賺到錢?
支持長實免費送樓給未來主人翁。

凡事量力而為.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NoNoGoGo 於 2019-9-10 11:01 PM 發表

喺香港賺左咁多年,當然只要有機會賺錢,必定會把握機會,個良心就會突然出現。
香港係商業社會,人哋有本事賺錢,你都可以,一切都在乎思想,全世界都係咁話!

引用:
原帖由 蘭州妹 於 2019-9-10 12:49 PM 發表

依家都好呀,海之戀好靚呀!
害之卵?朋友公司做緊呢個樓盤嘅判頭,質素真喺麻麻,好多defect,有排玩。

回覆 引用 TOP

長實自己有冇良心先?!

回覆 引用 TOP

屎之戀又停電又壞𨋢又爆屎渠 唔夠半年都搞成咁 幾年後點算?咁都叫有良心?

回覆 引用 TOP

樓價升係因為個市升,長實集團D樓質素只是三缐發展商,但marketing 做得好,先賣得好!做左儍仔都唔知!

回覆 引用 TOP

咪戇賊溝喇 下元八運係最旺地產之勢 月有圓缺 2018-2024 係大劫 緣份太盡..... 下元九運必有一戰 地產業將會式微 亦係大灣區瀉去香港大勢之時 互聯網將會有大發展 呎一跌係長達廿十年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2019-9-10 04:03 PM 發表

李生賣嘢千祈唔好接, 輸多過贏
係啊,例子有近年的“忠環”忠心

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]