• 瀏覽: 6,171
  • 回覆: 71
美孚新邨:
維修管理費平
藍籌屋苑成交多
清靜環境
居民質素好

新葵芳花園:
鐵路上蓋
新地樓
附近有大型商場食市多

價錢差不多應如何選擇?

熱賣及精選
自住新葵芳,交通買野食野都一定好過美孚。但收租就美孚好似好少少

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-8-31 01:48 AM 發表

美孚新邨:
藍籌成交多

新葵芳花園:
上蓋
新地樓

價錢差不多應如何選擇?
$?

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2019-8-31 09:52 AM 發表

$?
佢話得差唔多即係細單位(​6百幾萬吧)因新葵冇大單位,而美孚呢D size單位的確沒好,則又怪又未必有平地lift景觀又困又或F1,同大單位凹凸海嗰D冇得比。自住新葵冇論行商場,搭地鐵巴士,食飯,泊車,景觀,樓齡,開則,每一樣都好過美孚,根本唔同level冇得比

如果住的話,美孚好D。美孚有大公園,圖書館等。而且自成一角,中產區,環境乾淨D,而且兩鐵沿線。但樓齡舊,而且近碼頭

新葵芳比較污漕,人太多,唯一好處有大商場

引用:
原帖由 星星同學會 於 2019-8-31 01:48 AM 發表

美孚新邨:
藍籌成交多

新葵芳花園:
上蓋
新地樓

價錢差不多應如何選擇?
首選荃西豪宅麗城

引用:
原帖由 金刀劍 於 2019-8-31 10:30 AM 發表

如果住的話,美孚好D。美孚有大公園,圖書館等。而且自成一角,中產區,環境乾淨D,而且兩鐵沿線。但樓齡舊,而且近碼頭

新葵芳比較污漕,人太多,唯一好處有大商場 ...
美孚中咩産呀?豪宅呀。下面街市又乾淨,又冇老鼠,食店又冇油煙,空氣好清新呢

939, ES8
,十幾廿年前仲係,而家D中產住客搬走哂,得返D貪平窮L,你估你係曼山嗰便咩,所以咪話自住唔好囉。講中產區嗰個唔知係咪講今時今日

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2019-8-31 12:52 PM 發表

,十幾廿年前仲係,而家D中產住客搬走哂,得返D貪平窮L,你估你係曼山嗰便咩,所以咪話自住唔好囉。講中產區嗰個唔知係咪講今時今日 ...
曼哈頓都吾係個個中產

A丶B:可能有5000萬至一億淨身家,高中產

其他細單位,可能租丶又可能只得一間丶
身家可能由1000至5000萬不等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mj23sp33 於 2019-8-31 12:41 PM 發表

美孚中咩産呀?豪宅呀。下面街市又乾淨,又冇老鼠,食店又冇油煙,空氣好清新呢
美孚自住800萬左右,當你有五間好未(平均大約800萬,可以有貴有cheap
都只是70OUT可能得三丶四丶五千萬身家左右

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2019-8-31 09:49 AM 發表

自住新葵芳,交通買野食野都一定好過美孚。但收租就美孚好似好少少
新葵芳就多數人得一間(老野計)丶上車客丶年輕上車人士

回覆 引用 TOP

引用:

美孚新邨:
藍籌成交多

新葵芳花園:
上蓋
新地樓

價錢差不多應如何選擇?
美孚去地鐵搭巴士要日曬雨淋
新葵唔駛

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-8-31 01:04 PM 發表

美孚自住800萬左右,當你有五間好未(平均大約800萬,可以有貴有cheap
都只是70OUT可能得三丶四丶五千萬身家左右

唔使數啲無謂嘢證明你有幾熟啲屋苑

除山頂仲要過十億獨立屋外,全部只係垃圾

引用:
原帖由 csi300 於 2019-8-31 02:14 PM 發表

唔使數啲無謂嘢證明你有幾熟啲屋苑

除山頂仲要過十億獨立屋外,全部只係垃圾
數乜L野
只是說事實可能

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-8-31 01:34 PM 發表

美孚去地鐵搭巴士要日曬雨淋
新葵唔駛
請私人司機喇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]