[樓市分析及CCL] 講吓小妹我同老公有睇過d咩盤

講吓小妹我同老公有睇過d咩盤 E-mail 此主題給朋友

有留意過我另一個帖,結左婚5年一直租樓搬左3次,中間有儲錢因為長遠都想上車,而家買樓既首期得150萬左右,基本上要借8成先上到

我同老公係有要求,你可以話我煩,但而家唔係買棵菜咁簡單,所以我地呢兩三年睇左差唔多50幾個盤

為左住近老爺奶奶 (觀塘區),同老公想住返市區,本身又就黎打算有小朋友,所以都想買到有400幾呎間兩房。

以下係我睇過既樓盤同地區:

1. 觀塘 :我地target 5.5m 內既單位,有睇過月華街果邊,好多樓差唔多40年樓齡,同時感覺係人好多,可能好多人谷曬喺舊M記上秀茂坪寶達,搞到我同老公對觀塘冇好感。

2. 藍田油塘 : 睇過康雅苑但out左budget, 油翠苑反而我覺得唔錯,亦方便返工

3. 九龍灣: 得寶個則太差,淘大就我個人俾沙士果時死咁多人影響左我點諗,同埋唔平嫁其實

4. 彩虹: 買得起得返彩輝果d, 吓吓搭小巴買野好唔方便

5:鑽石山: 龍蟠我租緊黎住,係好方便但都係out budget

6. 樂富:暫時得 天馬買得起,其實行去樂富都好近,同交通都幾方便,去邊度都近,唯獨個商場真係冇野買。

7. 太子: 有睇過近差館唐樓,不過我見近月既示威,都係算吧啦

8. 沙田大圍: 睇過金獅,花園城同沙一,個則好差,同埋呎價真心價

9. 黃大仙新浦崗: 冇乜平樓認真,唔到我買

熱賣及精選
我相信你最終唔會買

乜都踩踩踩,不如儲多陣錢先啦!

好心你冇錢就唔好咁多要求啦,淘大算最好,之後揀天馬啦!

沙一個則差?

500萬 只可以單棟舊樓 最多250-280呎。 有兩房的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酒店加加速山頭 於 2019-8-25 11:03 PM 發表

有留意過我另一個帖,結左婚5年一直租樓搬左3次,中間有儲錢因為長遠都想上車,而家買樓既首期得150萬左右,基本上要借8成先上到

我同老公係有要求,你可以話我煩,但而家唔係買棵菜咁簡單,所以我地呢兩三年睇左差唔多50幾個盤

為左住近老爺奶奶 (觀塘區),同老公想住返市區,本身又就黎有小朋友,所以都想買到有400幾呎間兩房。

以下係我睇過既樓盤同地區:

1. 觀塘 :我地target 5.5m ...
太子好,唔介意空氣差,交通方便,等收購!

加油,跌係會有機會嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Erikson338 於 2019-8-25 11:12 PM 發表

我相信你最終唔會買
我想買 我老公左諗右諗

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-8-25 11:16 PM 發表

乜都踩踩踩,不如儲多陣錢先啦!
講真 500萬既盤有幾多個係好

引用:
原帖由 dependonyou 於 2019-8-25 11:35 PM 發表

好心你冇錢就唔好咁叉多要求啦,淘大算最好,之後揀天馬啦!
你講下點解會係呢兩個choice

引用:
原帖由 paxc 於 2019-8-26 12:00 AM 發表

沙一個則差?
麻麻咋喎
擺唔到部大電視

引用:
原帖由 半夜強勁的樓奴 於 2019-8-26 12:05 AM 發表

太子好,唔介意空氣差,交通方便,等收購!
我覺得還好既
同好實用

鄧個小朋友慘

引用:
原帖由 rosari 於 2019-8-26 12:26 AM 發表

鄧個小朋友慘
點慘呢
你估個個住成千呎

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。