[新盤] 日出康城Marini實地考察,已加入航拍景觀影片,一齊來討論

引用:
原帖由 高ling2019 於 2019-8-25 11:22 AM 發表

日出康城Marini實地考察,所謂海景小心有伏,現時康城仲有無臭味?

第一批價單向海單位最高只比27樓你,小心有伏

另有無人最近入過去?仲臭唔臭?

商場是否真的可以如期2020下半年開到?

仲有條橋,好似完全未動工,2022真係會起到?

有片實地考察介紹
https://youtu.be/oBkqHMthD8k ...
係呀!有伏㗎,1-6000号籌都唔好買

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
住左3年,印象中得兩日有聞過臭味。

講臭, 觀塘條渠 及 馬鞍山污水廠 臭的次數一定多 30 倍以上,
日日返工渣車斬經這兩地方,
觀塘條渠 及 馬鞍山污水廠  好多時都臭

引用:
原帖由 ondogdog1981 於 2019-8-26 11:44 AM 發表

住左3年,印象中得兩日有聞過臭味。

講臭, 觀塘條渠 及 馬鞍山污水廠 臭的次數一定多 30 倍以上,
日日返工渣車斬經這兩地方,
觀塘條渠 及 馬鞍山污水廠  好多時都臭 ...
荃西海邊都的確好臭,有時行過好嘔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkcode 於 2019-8-25 12:39 PM 發表

康城 當然都係臭

近山, 峻瀅I 又係臭, 峻瀅II一樣臭  

臭到冤
呢幾日落完雨,你入去康城,包你鼻塞都聞到....

回覆 引用 TOP

我就真係未聞過臭

回覆 引用 TOP

OK, 少少臭姐

回覆 引用 TOP

明明就無臭味
唔知唔好係度亂up

七叔症候群~~
引用:
原帖由 C.A.B 於 2019-8-26 02:29 PM 發表

明明就無臭味
唔知唔好係度亂up
唔信無臭味既人應該點都唔會入去行,所以心入面永遠覺得是臭的

引用:
原帖由 高ling2019 於 2019-8-26 03:55 PM 發表

唔信無臭味既人應該點都唔會入去行,所以心入面永遠覺得是臭的
其實我未渣車入過去果時都有一種先入為主既感覺
但真係有次專登入去睇下 就發現已經唔係自己想像般咁樣
我都好疑惑昔日既臭味 為何今時今日會聞唔到
明明就係這麼近 但啲味又變到那麼遠
所以啲粉皮話臭果啲可能仲停留係我以前果種主觀既感覺

七叔症候群~~
向西南果邊超靚海景,係咪全部大單位?

入峻瑩果條十字燈位經常性都會聞到, 只係勁都唔勁既分別

康城果邊就真係唔知

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活
4. 搶閘迅速
5. 應變能力強
6. 步速智慧高
引用:
原帖由 C.A.B 於 2019-8-26 04:04 PM 發表

其實我未渣車入過去果時都有一種先入為主既感覺
但真係有次專登入去睇下 就發現已經唔係自己想像般咁樣
我都好疑惑昔日既臭味 為何今時今日會聞唔到
明明就係這麼近 但啲味又變到那麼遠
所以啲粉皮話臭果啲可能仲停留係我以前果種主觀既感覺 ...
其實如果大家記得, 4年前, 誠哥賣3期果時係開放現場樓, 一車車咁送班買家入去睇完先決定買唔買, 如果仲有味又點會咁做呢?

再講, 幾百萬 / 千萬投資, 買得既都一定會入去睇過環境啦, 日出康城又唔係咩封閉區域! 但過去幾年次次賣樓都做票皇, 勁多人買唔到, 仲話有味既一係外區AA, 一係個腦有D問題......

再講, 荃灣咁Q臭未一樣有人買, 日出呢D傳聞有味既, 有咩好怕呀

離地鐵太遠,只有海景才保值

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-8-26 04:26 PM 發表

其實如果大家記得, 4年前, 誠哥賣3期果時係開放現場樓, 一車車咁送班買家入去睇完先決定買唔買, 如果仲有味又點會咁做呢?

再講, 幾百萬 / 千萬投資, 買得既都一定會入去睇過環境啦, 日出康城又唔係咩封閉區域! 但過去幾年次次賣樓都做票皇, 勁多人買唔到, 仲話有味既一係外區AA, 一係個腦有D問題......

再講, 荃灣咁Q臭未一樣有人買, 日出呢D傳聞有味既,  ...
仲話臭的應該只有兩種人,
1) 未入過康城,印象只停留在 5年前
2) 外區AA 故意唱衰康城區

TOTALLY AGREE 成千萬樓買得的都一定入去視察,
真係咁臭有鬼人買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2019-8-26 04:18 PM 發表

入峻瑩果條十字燈位經常性都會聞到, 只係勁都唔勁既分別

康城果邊就真係唔知
這邊的臭味會否是來自個污水處理?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。