十年一遇之財富大執位

十年一遇之財富大執位 E-mail 此主題給朋友

十年前金融海嘯你地有冇把握機會?

當日敢買入落難股並長期持有,身家會逐級逐級跳。

2019當下,機會再次來臨,大家會放膽買入嗎??

黎緊我會記錄我買賣記錄,全部都會有圖有真相,投資會係港股+美股。希望大家都可以多多指教。

#122 真實買貨記錄。

好的投資大都是苦悶的
熱賣及精選
 但係2020 先係大跌開始喎

哦, 長期持有, 咁我每年都開一開個POST 入黎學下野先

世界究竟什麼時候變得如此扭曲

子非魚 焉知魚之樂

這世上沒有東西比免費更貴

不經一番寒徹骨 那得梅花撲鼻香

the past is in the past

the more you give, the more you get
仲未跌定
等下先

引用:
原帖由 crypt 於 2019-8-25 10:45 AM 發表

哦, 長期持有, 咁我每年都開一開個POST 入黎學下野先
我每年都會有入貨的,但今年比例會再增加,再加想有派息

好的投資大都是苦悶的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麵包仔 於 2019-8-25 10:56 AM 發表

仲未跌定
等下先
有部分已經跌到出左價值

好的投資大都是苦悶的
引用:
原帖由 鼓真 於 2019-8-25 10:41 AM 發表

黎緊我會記錄我買賣記錄,全部都會有圖有真相,投資會係港股+美股。希望大家都可以多多指教。 ...
656 fosun

講咁多,圖呢??

引用:
原帖由 歲月走過 於 2019-8-25 11:30 AM 發表

講咁多,圖呢??

Sorry, 恕不能盡錄

好的投資大都是苦悶的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-8-25 10:42 AM 發表

但係2020 先係大跌開始喎
大佬呀!你地用下個腦諗下啦!
馬雲十月黎香港最後cap大水,眾投行實會大合奏將個市打上高位!

A股會大升帶埋香港爆升!

再加上十月是中國國慶七十大壽,個市冇可能會大跌!

另外,國企指數會大幅飽蠃恒指,信不信由你!

明天開市留意11 恆生銀行

好的投資大都是苦悶的
掉下來的刀,中途總有勇者覺得自己會接得住
經驗話比我知,熊市輸得最多嘅就係呢班

引用:
原帖由 賀天生 於 2019-8-25 12:03 PM 發表

馬雲十月黎香港最後cap大水,眾投行實會大合奏將個市打上高位!

另外,國企指數會大幅飽蠃恒指,信不信由你! ...
08年爆個次,我都記得有人話十一國慶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鼓真 於 2019-8-25 10:41 AM 發表

黎緊我會記錄我買賣記錄,全部都會有圖有真相,投資會係港股+美股。希望大家都可以多多指教。 ...
以往每次華雨街泡制金融危機,
也有 其它國墊底,俾美國收買平資產,
今次 中國大陸會中間搶平價資產,
即 世界有2個平衡力量,
不用再一邊倒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賀天生 於 2019-8-25 12:03 PM 發表

另外,國企指數會大幅飽蠃恒指,信不信由你! ...
一個已經退休嘅走資派重有人信

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。