亂局已全面失控?點樣保住財產,再突圍勞一筆?

亂局已全面失控?點樣保住財產,再突圍勞一筆? E-mail 此主題給朋友

歡迎提供意見分享經驗!
現狀分析!
世界性金融風瀑好可能十一月吹到,到時股市,樓市進入寒冬
比現在下跌一半或以上
有國家會QE狂印銀紙
股市,地產,資金三大角力之戰!
小投資者如何保或發大財!
歡迎討論

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝
熱賣及精選
個人認為,
股市風險太高,人為因素過多,有好多國際大炒家提款,不宜用作避難保本

樓市是必須品,有抗通漲特征,有自住需求,應該投入,保本安全性高

貨幣!存款超高危!超級通漲無人可以阻擋,由以美國為首,歐洲付和,中國跟隨,個個鬥快QE印銀紙!最終小市民的存款被溝淡搶劫!

如覺得有道理!幫忙按一下笑面公仔,謝謝
我會估細期,中央計劃九月收復香港

買金保值。

買佢跌

回覆 引用 TOP

一於幫襯樓主join佢公司嘅免費睇樓團齊齊去中山買全新商住公寓啦,唔使比上手佣同稅,又唔使比裝修費,買返嚟住又得或者做生意又得

換哂日元,
再等出年初瞓身國企。

xyz_666
引用:
原帖由 bbq323 於 2019-8-25 09:18 AM 發表

歡迎提供意見分享經驗!
現狀分析!
世界性金融風瀑好可能十一月吹到,到時股市,樓市進入寒冬
比現在下跌一半或以上
有國家會QE狂印銀紙
股市,地產,資金三大角力之戰!
小投資者如何保或發大財!
歡迎討論 ...
香港係推行…
福利形社會制度!
(有泛民大力支持~)

香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關!

一切只怪自己… 當年傻仔!
好在宜家大學生… 夠醒目!

認清咗目標… 向三公出發!
就可支持到生活… 七件事!

吃喝玩樂… 玩食訓!
股樓政經… 你咪講笑!

有錢都不如用黎…
換電話,食好野,去旅行!

大家都好幸運可以睇到真正嘅支爆即將黎臨!
首選黃金,二選白銀!

唔係買黃金咩, 買磚頭?

我還是不夠成熟..還達不到你的要求

回覆 引用 TOP

香港有100萬間公營房屋,
已經有300-400萬住戶喇!

香港又有18萬名公務員,
又多60-70萬名公帑家庭!

公援/長生津…等等,
受助人又有成80-90萬人!

全港只有750萬人…
大部份人不用理樓價,
股市樓市政治經濟…
關鬼大部份港人咩事!

幸運地享受生活~
香港三公… 感恩:
公正,公平,公開!

[quote]原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-8-25 10:19 AM 發表

香港有100萬間公營房屋,
已經有300-400萬住戶喇!

香港又有18萬名公務員,
又多60-70萬名公帑家庭!

公援/長生津…等等,
受助人又有成80-90萬人!

全港只有750萬人…
大部份人不用理樓價,
股市樓市政治經濟…
關鬼大部份港人咩事!

幸運地享受生活~
香港三公… 感恩:
公正,公平, ... [/quote智者。條數還未包退休公務員。

引用:
原帖由 馬伕之寶 於 2019-8-25 09:58 AM 發表

一於幫襯樓主join佢公司嘅免費睇樓團齊齊去中山買全新商住公寓啦,唔使比上手佣同稅,又唔使比裝修費,買返嚟住又得或者做生意又得
聽個中山AA講依家冇咩人返去睇樓,
呢個AA出黎搵食, 仲叫人投資樓市,就算係必須, 都唔會依家買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-8-25 09:28 AM 發表

個人認為,
股市風險太高,人為因素過多,有好多國際大炒家提款,不宜用作避難保本

樓市是必須品,有抗通漲特征,有自住需求,應該投入,保本安全性高

貨幣!存款超高危!超級通漲無人可以阻擋,由以美國為首,歐洲付和,中國跟隨,個個鬥快QE印銀紙!最終小市民的存款被溝淡搶劫! ...
所以樓應該要買。唔怕摸頂照入

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。