• 瀏覽: 22,406
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 神愛世人 於 2019-8-24 09:06 AM 發表

昨晚期指己跌600點
仲有收市後未反映既事:
1.川普反擊加關稅
2.北韓又射多枚飛彈
3.香港今明2日示威
大家要小心,不是開玩笑
MPF轉了低風險未?
8月頭,我已叫人轉,但未乜反應??
MPF博反彈都要分多注,约24900是近3個月低位,下星期應該穿硬!!
以小博大就買put輪/熊,上大升500点以上(近收市前5min計)

附件

Screenshot_20190824-112820_Samsung Internet.jpg(296.67 KB)

2019-8-24 11:40 AM

Screenshot_20190824-112820_Samsung Internet.jpg

熱賣及精選
引用:
原帖由 神愛世人 於 2019-8-24 11:49 AM 發表

我71己轉保本
醒目
恆指1年內低位24540穿埋,我會由23000逢低2000点恆指入MPF(分4注),博佢上番30000点時,估有最小30%利潤!
抄MPF等於超long call

引用:
原帖由 siuchungyu 於 2019-8-24 03:11 PM 發表

三萬幾果陣轉晒,依家跌五千幾點當賺咗
高位走了,現時贏硬;
我不是3萬点入返/3萬点以下入;
点計都是赢

回覆 引用 TOP

人民幣價,今日近10年低 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sasa沙沙 於 2019-8-25 03:54 PM 發表

之前我agent話而家應該趁低吸納,佢話佢自己轉晒入高危市場,又猛叫我跟佢,話如果我轉保本就蠢了,我費事彩佢,自己一早轉了保本,遲些再大跌,佢就真係蠢了 ...
個agent幾時叫做轉?
你問agent有什麽消息/原因可大升??
如果你私人基金/MPF都要分多注入
我無買私人基金,MPF小選擇,如果博升彈我會選美國股票基金
加多2張全球股票基金比你參考

附件

Screenshot_20190825-160105_Samsung Internet.jpg(298.04 KB)

2019-8-25 04:07 PM

Screenshot_20190825-160105_Samsung Internet.jpg

Screenshot_20190825-160228_Samsung Internet.jpg(403.24 KB)

2019-8-25 04:07 PM

Screenshot_20190825-160228_Samsung Internet.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 perfer 於 2019-8-25 12:16 AM 發表

轉債卷呢?
債卷無乜留意

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]