• 瀏覽: 14,205
  • 回覆: 71
引用:
原帖由 寒冬硬硬的結他 於 2019-8-23 12:45 PM 發表

無海景,當然比LP6平。9期先賣T3,內園景最好,但最差向南海景。
T1,和T2,向南海景廣,但比LP6略為多望了工業邨。向北內園較接近8期和10期。吾知點開價。

越賣越平?T1和T2價單將會貴。
8期向西海景,佈局似將中,避開正望墳景。也會更貴。8期應該更早入伙。又睇吓是否需要驚驚? ...
會記好識賣樓
根本唔駛驚
但想知8期賣幾錢

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
八期有海景,一定唔會平,我都想知幾錢呎。

引用:
原帖由 kingdash 於 2019-8-22 06:28 PM 發表

點計都仲係'好平'
平???平均15000蚊呎喎,TKO等12000-13000蚊呎啦.....

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-23 03:28 PM 發表

平???平均15000蚊呎喎,TKO等12000-13000蚊呎啦.....
你話綠表成交?

附件

Screenshot_20190823-163036_Samsung Internet.jpg(454.01 KB)

2019-8-23 04:31 PM

Screenshot_20190823-163036_Samsung Internet.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-23 03:28 PM 發表

新都城,將軍澳廣場,維景灣畔?十幾二十年樓,如果有13000數實尺的,我要。

MARINI開放示範屋收票 紛現參觀人流

2019-08-23 15:20 列印 文字大小

會德豐地產發展的將軍澳日出康城9A期MARINI,昨突擊以折實平均呎價約14997元,推出首批130伙單位後,今日率先開放示範單位參觀,及收票吸客。

就下午尖沙嘴商場展銷廳現場所見,不時有睇樓客前參觀,並以家庭客為主、亦見不少年青人士,氣氛不俗。而鄰近一帶有不少代理於港鐵站及商場外,把握機會推銷,積極撈客。

今日 15:58 地產新聞

MARINI首日收票超額認購
放大圖片

會德豐地產旗下將軍澳日出康城9A期MARINI昨天推出首批130伙,今日首度開放示範單位及收票,市場消息稱,項目11時開始收票,截至下午3時已取得超額認購。

參觀者黃先生表示,本身居於觀塘區,認為項目定價合理,與荃灣映日灣各有優越,但較睇好將軍澳未來發展,打算買入兩房自住。

另一位參觀者陳先生認為,是次社會運動對樓市亦有影響,預料樓價有機會下跌一成,打算入票,希望可購入500多萬元的一房作上車結婚之用,認為可承受樓價下跌一成的風險,他本身在區內二手睇樓為主,認為MARINI定價合理。

MARINI共提供647伙分層單位,間隔由1房至3房,另設有平台特色戶、頂層特色戶及尊尚頂層特色戶。

對日出黎講, 1Q清既機會都應該幾大, 始終呢面潛力極大, 出年又商場又加密地鐵去2+1, 之後又有跨灣橋同將藍隧道, 而且成個TKO, 賣下賣下已經得番最後幾期.....好難無人搶....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奧雲二世 於 2019-8-23 04:35 PM 發表

MARINI開放示範屋收票 紛現參觀人流

2019-08-23 15:20 列印 文字大小

會德豐地產發展的將軍澳日出康城9A期MARINI,昨突擊以折實平均呎價約14997元,推出首批130伙單位後,今日率先開放示範單位參觀,及收票吸客。

就下午尖沙嘴商場展銷廳現場所見,不時有睇樓客前參觀,並以家庭 ...
今次唔知收幾票呢
同埋會記3期管理費會唔會一樣

引用:
原帖由 寒冬硬硬的結他 於 2019-8-23 04:33 PM 發表

新都城,將軍澳廣場,維景灣畔?十幾二十年樓,如果有13000數實尺的,我要。
試下等多一兩個月,睇下攪炒行動進展如何....!!TKO一萬蚊呎不是夢....!!

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-23 04:43 PM 發表

試下等多一兩個月,睇下攪炒行動進展如何....!!TKO一萬蚊呎不是夢....!!
本週指數升番喇。你吾知咩?

引用:
原帖由 寒冬硬硬的結他 於 2019-8-23 04:47 PM 發表

本週指數升番喇。你吾知咩?
行動失敗???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edbe 於 2019-8-23 04:43 PM 發表

今次唔知收幾票呢
同埋會記3期管理費會唔會一樣
會記近排D盤好似一般都4.4左右

回覆 引用 TOP

仲講攬炒咁out,班友都俾人起灑底。

回覆 引用 TOP

請繼續攬炒。我想平買八期。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]