• 瀏覽: 23,275
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 1968HK 於 2019-8-22 01:33 PM 發表

如果買家要申請按揭,銀行有權驗樓的
樓主見識少,大驚小怪.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
整篤屎等銀行reject, 沒收大釘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逆境男 於 2019-8-22 01:22 PM 發表

驗到漏水 買家可以踢契唔買
應唔系睇漏水,系睇有無x 健,有的就唔會批錢。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 clogalaxy 於 2019-8-22 01:18 PM 發表

城巿銀行吧
幫襯過兩次,未試過有咁嘅要求。

引用:
原帖由 desially 於 2019-8-22 01:41 PM 發表

幫襯過兩次,未試過有咁嘅要求。
我也是兩次,但兩次都要。可能我7

村屋 ?舊樓?僭建物?

回覆 引用 TOP

睇黎好多人屋企都漏水

如果你故意隱瞞,或者買家問過你有無漏水你管答無,其實係有漏的.......good luck

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2019-8-22 12:57 PM 發表

我就係唔明,大訂都俾左,仲有個零禮拜就交吉,仲驗乜春?點解agent都要上門陪銀行驗樓?
是你按揭銀行,或是新買家按揭銀行!

回覆 引用 TOP

可以唔比驗,銀行唔放比買家,與你何干??銀行唔做按揭,叫買家自己搬錢囉!!!
買家做唔做按揭,同邊間做,唔關你事嘛!!!!

嘩。。。落晒訂。。。銀行先黎玩野?!?

撻訂邊個賠呀?!?

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-8-22 01:45 PM 發表

可以唔比驗,銀行唔放比買家,與你何干??銀行唔做按揭,叫買家自己搬錢囉!!!
買家做唔做按揭,同邊間做,唔關你事嘛!!!!
5識勿亂講。正式合约有寫,業主耍配合銀行上去估$

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你假誠 於 2019-8-22 01:39 PM 發表

+1
所以通常是睇村屋及單棟樓等高風險樓,大型屋苑好少有會中。

引用:
原帖由 你假誠 於 2019-8-22 01:39 PM 發表

x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中環狂野的核心 於 2019-8-22 01:46 PM 發表

嘩。。。落晒訂。。。銀行先黎玩野?!?

撻訂邊個賠呀?!?
買家賠,佢冇錢完成交易。

1般村屋,或30年 樓齡或出名劏房大厦,銀行會耍求驗樓

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]