• 瀏覽: 41,395
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2019-8-22 03:46 AM 發表

內地生唔會做曱甴較乖,可能搶埋本地垃圾嗰份工, 啲大學生真係自作自受!
就算7百萬人罷工, 仲有14億人補上

回覆 引用 TOP

打工就是打工,未得公司同意當然不能on behalf of company。太多人出來說自己是大公司高層了,但只是高層,不是owner,而且又不敢說是那家公司。反曱甴就怕給人圍,撐牠們怕什麼?當然,心底知道不對,所以不說出來

回覆 引用 TOP

全球見識中國覇權啦,最終全世界跪低,奶共揾飯吃,自招滅亡

請個顧員返黎打工,唔係要佢黎整臭公司個名。等如D公務員,用自己個名黎遊行,但唔可以用政府個名。

回覆 引用 TOP

建議政府將呢班曱甴暴徒安置於一個島上,任由他們自行立國,建立政府,自給自足

引用:
原帖由 billy80 於 2019-8-22 02:53 AM 發表

黑記,黑護,黑飛雞,黃法官,黑教師
全部辭職,還我乾淨香港!
贊成

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 condom888 於 2019-8-22 09:05 AM 發表

全球見識中國覇權啦,最終全世界跪低,奶共揾飯吃,自招滅亡
識投一定投共產

回覆 引用 TOP

唔好話跟唔跟大陸先啦,公司員工根本唔應該亂咁公開公司機密是常識吧,比人炒唔好問點解!

回覆 引用 TOP

支持阿爺

回覆 引用 TOP

講真,公司要賺錢,你累到公司冇錢賺仲請你黎做咩?唔好講話無良僱主,勞工法例果d啦。哂氣

回覆 引用 TOP

阿爺瓜得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老婆大大 於 2019-8-22 01:49 AM 發表

明天起,圍你們公司入面既黑衣,用佢地同樣圍人手法,叫佢地辭工
你忘記左佢地有雙重標準,你咁對佢可能吹雞圍你公司,反過黎要公司炒你!

回覆 引用 TOP

由黑醫護開始辭職罷工,免在有意無意把好人醫死。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公司小主席 於 2019-8-22 09:09 AM 發表

建議政府將呢班曱甴暴徒安置於一個島上,任由他們自行立國,建立政府,自給自足
咁建議去澳洲吧,他們有過百年經驗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stayture 於 2019-8-22 12:54 AM 發表

公司以利益為依歸想跟指引無咩問題,唔想咪唔做囉!
公司門常開!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]