• 瀏覽: 41,375
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
攬炒⋯求仁得仁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-22 01:07 AM 發表

建議全港蟑螂(文雅D)辭工,由教師開始

我要真罷工,我要真罷課
好提議!一於搞個全港遞信行動啦

有骨氣就應該辭工唔做,長期支持罷工!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCN 於 2019-8-22 03:42 AM 發表

每週一罷課,明年夠分數畢到業先算
個別大學話支持罷課,罷課唔扣分,一定畢業,但有無人請 ?呢個放長雙眼慢慢睇。如果我係老細,一定唔請。😂😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2019-8-22 04:13 AM 發表

以前BBA書,講明職場一不講宗教二不提政治三不提種族,因為唔同人唔同立場。

而家有班人就想用公司名義出聲名,用公司資源代表公司講政治,重覺得自己啱。 ...
以前是人,現在是曱甴,級數唔同,無得比較

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-8-22 12:30 AM 發表

As anti-government protests in Hong Kong intensified this month, KPMG issued a directive to its employees in the city: Don’t speak on behalf of the company in public. It went on to say that the  ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicekate 於 2019-8-22 07:03 AM 發表

咁港台呢?!
港台 -----我要反政府,我又要出糧(正宗仆街)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chinaboyboy 於 2019-8-22 07:48 AM 發表

係架, 我見D馬路噴油成日錯字, 仲話大學生喎, 都唔知考試點合格, 定係其實D老師都唔識寫? 最簡單中文唔合格, 原來而家都可以升大學 ...
最經典----時伐革命(死癈物,無小四程度,仲學人時伐革命)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-8-22 07:58 AM 發表

有咩問題? 要發表政見請用個人名義,唔好借公司個名。
黃曱甴,最愛強姦民意,黃媒助政,所以最多----職業市民/街坊;住香港的元朗居民;一人代表全公司;兩人代表公務員;三人代表一區,死未

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NOVAELED 於 2019-8-22 08:11 AM 發表

好提議!一於搞個全港遞信行動啦
叫定 HR 加班

回覆 引用 TOP

其實很多外資金融機構,一向都有這類內部指引,要求僱員嚴格遵守,我想這個應該只是一個warm reminder並不是突發性的指引

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙hai 於 2019-8-22 12:30 AM 發表

As anti-government protests in Hong Kong intensified this month, KPMG issued a directive to its employees in the city: Don’t speak on behalf of the company in public. It went on to say that the  ...
自由真係好過麵包,你哋識條鐵咩

回覆 引用 TOP

有種就resign

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2019-8-22 01:07 AM 發表

建議全港蟑螂(文雅D)辭工,由教師開始

我要真罷工,我要真罷課
支持甴曱長期作戰……咪返工……罷足一世……!支持X10

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]